29 / 04 / 2024

Belis Foçalı otel mi tasarladı

Belis Foçalı otel mi tasarladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı mezunu Belis Foçalı, aldığı eğitimle baştan sona tasarladığı, yapım aşamasında tüm detaylarını kendi oluşturduğu Alaçatı’daki butik otelini işletiyor.

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 

Marriott 10 yeni otel için çalışmalara başladı!

Marriott International, Inc., 2022'nin sonuna kadar 10 yeni otel açmak için çalışmalara başladı. Açılacak otellerle Türkiye genelinde 43 adet otel sayısına ulaşılacak. 

Bulgaristan'da müteahhitlerimiz AVM, otel, gayrimenkul projelerinde yer alıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, "Bulgaristan'da müteahhitlerimiz her türlü altyapı ve AVM, atık ve su arıtma tesisleri, otel, gayrimenkul gibi inşaat projelerinde gerek ana yüklenici gerekse de taşeron olarak yer alıyorlar" dedi.

Mersin Grand Boss Suit Otel sağlık çalışanlarına tahsis edildi!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki bir otel, kapılarını, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, mesai bitimi sonrası hastaneden evlerine gitmek istemeyen sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

Al Bak Turizm ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi Kadı 2 Şubesi açıldı!

Al Bak Turizm ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi Kadı 2 Şubesi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Al Bak Turizm ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi Kadı Şubesi açıldı!

Al Bak Turizm ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi Kadı Şubesi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Al Bak Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Al Bak Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Cemal     Çelik tarafından 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te kuruldu. 

Kinesis İnşaat Asmalımescit'te 2 tarihi binayı otele çevirecek!

2010 yılında Alaçatı'da Alâ Otel markasıyla otelcilik işine adım atan mimar Orhan Bayrak, şimdi de Asmalımescit'te iki tarihi binayı otele dönüştürmeye hazırlanıyor...

Küçükçalık Gayrimenkul Kurtköy'de 162 odalı otel yapacak!

Küçükçalık Gayrimenkul, Pendik Kurtköy'de 162 odalı otel projesi için düğmeye bastı. Küçükçalık Otel projesinin 2019 yılının Aralık ayında tamamlanması planlanıyor...

İzmir Foça'da düzenleme çalışmaları yarım kaldı!

İzmir'in önemli tatil beldelerinden olan Yeni Foça'da sahil düzenleme çalışmaları yarıda kaldı.

Al Haramain United Group'tan Medine'ye 5 yıldızlı lüks otel!

Al Haramain United Group, Medine'de 5 yıldızlı ultra lüks otel inşa ediyor. İnşaatı devam eden otelin teslimi 17 ay sonra yapılacak.

Darbe yatırımcıyı yıldırmadı, 17 yeni otel için teşvik belgesi alındı!

Onca patlayan bombaya, gelmeyen turiste rağmen otelcilerin Türkiye’ye inancı tam. Sadece Ağustos’ta 3 bin 303 yatak kapasiteli 17 yeni otel için teşvik belgesi alındı.

Belis Foçalı otel mi tasarladı Haberi

Belis Foçalı otel mi tasarladı

Alaçatı’da içmimarlığını ve işletmesini üstlendiği otelin tasarımında, kente özgü köy sıvasından ve taş evlerden yararlandığını aktaran Belis Foçalı, “Alaçatı’nın kendine özgü tarihi ve mimari bir yapısı var. Mesleğim gereği detaylara çok önem veriyorum. Çok katlı olmayan iki farklı bina oluşturdum. İlk binada, Alaçatı’ya özgü köy sıvasını kullandım. Her odaya Alaçatı’ya özgü isimler verdim. İkinci binada da Yunanların taş evlerinden etkilendim. Yunan mitolojisinde altın hikâyelerini araştırdım. Antik Yunan’daki altın kullanımını da binaya yansıttım. Altın renginde cumbalar oluşturdum. Bu yapıda da odalara mitolojiden esinlenerek isimler verdim. İki farklı farklı tasarım da zaman katmanları arasında Alaçatı’yı yansıtıyor” dedi.


Aldığı eğitimin ve vizyonun iş yaşamına yansıdığını, girişimci olduğunu aktaran Foçalı, yine Alaçatı’da butik otellerin iç mimarisini yapmayı hedeflediğini söyledi. Alaçatı’nın tarihinin tasarım dünyası için...