29 / 04 / 2024

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 



Portekizli futbolcu, Cristiano Ronaldo, 2020 Aralık tarihinde Manchester'da 151 odalı özel bir CR7 oteli inşa etmek için planlama izni almıştı. Fakat bina harabe haline geldi. 

Otelin bu sene açılması, 900'ü aşkın insana istihdam sağlaması ve yerel ekonomiye 56 milyon sterlin katkıda bulunması öngörülüyordu.

Cristiano Ronaldo nun Manchester daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; fakat tarihi mülk, son yirmi senedir olduğu gibi hala terk edilmiş halde. Üç senelik imar izni 16 Aralık tarihinde bitti. Ancak mülkte herhangi bir çalışma olmadığı belirlendi. 

Ronaldo'nun CR7 otelleri ortağı olan otel grubu Pestana'nın sözcüsü The Sun'a gerçekleştirdiği açıklamada "Hala izin meseleleri üzerinde çalıştığımız için projenin sonraki adımları beklemede" ifadelerini kullandığı gündeme geldi. 

Yatırımcıların gerekli finansmanı sağlayamamasına ilişkin problemlerin sürdüğü belirlendi. Proje, Pestana ile Southern Green Properties isimli geliştirici Eastern Green firması arasında ortak bir girişim olarak açıklanmıştı.

Mülkün senelerdir bakımsız halde olmasına rağmen, Ronaldo'nun ekibi 11 katlı fütüristik bir otel için yeşil ışık yaktığında talihi değişmiş gibi yorumlandı. 

Cristiano Ronaldo nun Manchester daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Ronaldo'nun CR7 markasının halihazırda New York'taki Time Square'de, memleketi Madeira'da, Portekiz'in Lizbon kentinde ve İspanya'nın Madrid kentinde otelleriRonaldo'nun CR7 markasının halihazırda New York'taki Time Square'de, memleketi Madeira'da, Portekiz'in Lizbon kentinde ve İspanya'nın Madrid kentinde otelleri yer alıyor. 

Manchester'daki tesis en başından beri tartışmaların göbeğinde yer aldı. Devasa bir reklamla kaplanmasının ardından belediye reklam panolarını yasak getirmek amacıyla adım attı. Reklam ajansı Blow Up Media UK'nin, 2022 Haziran'da belediye konseyinin "planlama izninin verilmesinden bu yana ilerleme kaydedilmediği" ile ilgili endişelerini dile getirmesiden sonra, artık devasa reklamlar asmasının önüne geçildi. 

Planlar 151 odalı dört yıldızlı bir oteli, misafirler ve ziyaretçiler için çatı terasını, spor salonu ve gözde Northern Quarter'da iki barı kapsıyordu. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapmayan tapu işlemi yapamayacak! 

Akademisyenler de kiralardan şikayetçi!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

Meclis'te fahiş kira tepkisi: Kiralık uygun ev bulmak hayal oldu!


Geri Dön