02 / 06 / 2024

Benzin istasyonları yerine konut

Benzin istasyonları yerine konut

Benzin kullanımı rekor seviyeye ulaştı, ama benzin istasyonlarının sayısı giderek azalıyor. Bu eğilimin cevabı emlak sorunu olarak karşımıza çıkıyor.

Akaryakıtta yılın son indirimi! Araç sahipleri depolarını dolduracak! Haberi alan benzin istasyonlarına koşacak!

Artan akaryakıt fiyatlarına rağmen bir türlü indirim gelmeyince araç sahipleri çareyi bankaların akaryakıt kampanyalarında buldu. Birçok banka akaryakıt kampanyası düzenlerken, bir kampanya haberi de İş Bankası’ndan geldi.

Banka komisyonları fırladı! Akaryakıt istasyonlarında IBAN dönemi başladı!

Bin liralık akaryakıtta banka komisyonu 30 liraya çıktı. Akaryakıt istasyonları bu yüzden kredi kartı yerine IBAN’a para gönderme işlemine başvuruyor. İşte detaylar...

Araç sahiplerine müjde! Akaryakıtta depoları dolduracak karar! Duyanlar benzin istasyonlarına koşacak!

Akaryakıta arka arkaya gelen zamlar nedeniyle araç sahipleri depolarını dolduramaz hale geldi. Bu doğrultuda, Yapı Kredi’den yeni bir kampanya haberi geldi. Yapı Kredi, akaryakıt veya otogaz alımında 75 TL hediye edeceğini duyurdu.

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

Tarih verildi zamanı kaçırmayın! İş bankası benzin masrafınıza MaxiPuan veriyor! 

İş bankasının kampanyası aracı olan vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. Shell benzin istasyonlarından alacağınız akaryakıt alışverişlerinizde 60 TL MaxiPuan kazanma şansı sunuyor. Kampanyanın detayı haberimizde.

TEB’ten depoyu full’letecek efsane kampanya! TEB müşterileri benzin istasyonlarında kuyruk oluşturuyor! Acilen göz atın!

TEB ve BP istasyonlarının ortak projesi aracı olanların yüzünü güldürüyor. Akaryakıtta indirim bekleyen milyonlarca insan bu haberle akaryakıt istasyonlarının yolunu tutacak. İşte TEB’in indirim kampanyasının detayları…

Akaryakıt krizi büyüyor! Satışlara kısıtlama geldi!

Fransa'da yaşanan rafinerilerdeki grevler sebebiyle akaryakıt krizi büyümeye devam ediyor. Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, zaman zaman yaralanmayla sonuçlanan kavgalar da çıkıyor.

Akaryakıta hem zam hem de indirim! Fırtınalar kopuyor! Bu gece herkes benzin istasyonlarına gidecek

Bu gece itibarıyla motorine ve benzine zam beklenirken LPG’ye ise indirim beklenmekte. İşte detaylar…

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak olan sürücülerin merakla beklediği benzin mazot ve LPG'ye indirim haberi yerine zam haberi gelmişti. Gelen son dakika bilgisine göre zm iptal edildi. Peki benzin mazot ve LPG kaç liradan satılacak.

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Benzinli ve dizel otomobillerin yollardan çekilmesine kısa bir süre kaldı. Artık yollarda benzin ya da mazot almak için benzin istasyonlarına uğrama dönemi sona erecek. Yollar şarj istasyonlarıyla donatılacak. Türkiye'de şarj istasyonu kuracak ilk 5 firma açıklandı.

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yaşanan fiyat artışları yüzünden bazı benzin istasyonlarında gizli düzenek ve hile yapılmak suretiyle yasa dışı işlemler yapıldığı ortaya çıktı. İşlemler nedeniyle araç sahipleri mağdur olurken kamu da zarara uğratıldı.

EPDK şarj istasyonu kurmak için gereken şartları açıkladı! İşte asgari sermaye bedeli

Geleceğin dünyasında yollarda artık benzin istasyonları değil elektrikli şarj istasyonları olacak. Türkiye'de şu anda yüzde yüz elektrikli araçlar için açılmış şarj istasyonu yok! EPDK ise şarj istasyonu açmak için gereken asgari sermaye bedelini açıkladı.

Çekmeköy'de çocuk parkı yerine benzin istasyonu mu inşa edilecek?

Çekmeköy Belediyesi’nin çocuk parkını benzin istasyonuna çeviren imar planı değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde oy çokluyla kabul edildi. 

Benzin istasyonları yerine konut Haberi

Benzin istasyonları yerine konut


Dünyada benzine talep son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Enerji Bakanlığı, artan otomobil satışlarına paralel olarak 2017'de benzine talebin artmaya devam edeceğini öngörüyor.

2015'in üçüncü çeyreğinde İngiltere'de de otomobil sayısı 600 bin artışla 25,8 milyona ulaştı. ABD'de ise bu sayı 275 milyon. Bu araçların çoğu yakıt olarak benzin kullanıyor.


Fakat bu gelişmeye tezat bir şekilde son on yıldır benzin istasyonlarının sayısı her iki ülkede giderek azalıyor. 2002-2012 yılları arasında ABD'de bu sayı 170 binden 156 bine geriledi. Peki nasıl oluyor da benzine talebin bu kadar arttığı bir dönemde benzin istasyonları ortadan kayboluyor?


Emlak sorunu

Dünyadaki bütün büyük şehirlerde yaşanan bir sorunda saklı bu sorunun cevabı. Emlak sorunu.


New Yorklular bilir: Manhattan şehir merkezinde 40-50 benzin istasyonu ancak vardır. Son sekiz yılda 30 istasyon...