17 / 05 / 2024

Bergama Akropol

Bergama Akropol

Form ve planlama bakımından kent düzeni " eşsiz örnek " olarak gösterilen Bergama (Pergamon) Akropol ören yerindeki kazılarda, antik kentin yol ve yamaç sistemlerinin araştırıldığı bildirildi...

Bergama Akropol Örenyeri'nde yangın çıktı!

Bergama'daki Akropol Örenyeri yakınında otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, havadan müdahale için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden destek istendi

Arsa yatırımı yapacaklar dikkat! İzmir Bergama Belediyesi 112 bin 288 metrekarelik arsayı satıyor! 

İzmir ili Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Bergama ilçesi, Kadıköy Mahallesi, 158 ada 8 parselde yer alan 112 bin 288 metrekarelik arsayı satıyor...

Bergama Belediyesi 11 adet tarla satıyor!

İzmir İli Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir Bergama Ayasköy, Kurtuluş, Çitköy, Aşağıkırıklar, Tekkedere'de yer alan 11 adet tarlayı satışa çıkardı.

İzmir Bergama'da 17 tarla 445 bin 920 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

İzmir Bergama Belediyesi, İzmir ili, Bergama ilçesi, Dağıstan, Ahmetbeyler, Aşağıkırıklar, Tekkedere, Kadıköy ve Alibeyli mahallelerinde yer alan 17 tarla 445 bin 920 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

İzmir Bergama'da bazı arazilerin ilçe belediyesince satılacağı iddiaları mecliste!

İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Çalıbahçe Mahallesi'ndeki bazı arazilerin ilçe belediyesince satılmasının planlandığı iddiasına ilişkin soru önergesi verildi. CHP İzmir Milletvekili Av. Murat Bakan, konuyu meclis gündemine taşıdı.

Hakan Koştu'dan Bergama Millet Bahçesi paylaşımı!

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir Bergama'da inşa edilecek millet bahçesine yönelik spekülasyonlar için sosyal medyada paylaşım yaptı. 

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yargıdan dur kararı!

İzmir’in Bergama ilçesinin Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi hayata geçirileceği sebebiyle 86 iş yerini yıkacağını duyurdu. Mağdur esnaflar çözüm arayışları sonuçsuz kalınca yargıya yoluna gitti. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

İzmir Bergama'da millet bahçesi için tahliye edilen esnaflardan tepki!

Bergama'da 14 Eylül Stadı’nın alanını da kapsayan bölgede inşa edilecek 'millet bahçesi' projesi için tartışmalı süreç hızla devam ederken, dükkanlarını tahliye eden esnaflar duruma tepki gösterdi.

Bergama Millet Bahçesi için 86 dükkan yıkılacak!

İzmir'de hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi projesi kapsamında 86 dükkan için yıkım kararı alındı. Karara tepki gösteren esnaf Belediye Meclisi’nin önünde protesto gerçekleştirdi. 

İzmir Bergama Millet Bahçesi'nde esnaflar mağdur edilmeyecek! 

İzmir Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, projeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Bergama'da millet bahçesi için esnaflar tahliye ediliyor!

Bergama'da millet bahçesi krizi devam ediyor. Millet bahçesi projesi kapsamında belediyenin esnafa tahliye emri verdiği belirtildi.

Bergama Millet Bahçesi'nde son durum ne? 

İzmir Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kısa süre önce inşaatı başlayan Bergama Millet Bahçesi hakkında açıklamada bulundu. 

Bergama için kamulaştırma kararı!

İzmir ili Bergama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

TOKİ İzmir Bergama alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bergama TOKİ alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi yarın başlıyor.

Bergama Akropol Haberi

Bergama Akropol


Form ve planlama bakımından kent düzeni "eşsiz örnek" olarak gösterilen Bergama (Pergamon) Akropol ören yerindeki kazılarda, antik kentin yol ve yamaç sistemlerinin araştırıldığı bildirildi.


Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Bergama Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, AA muhabirine, Akropol ören yerinde bu yıl, hem kazı hem restorasyon hem de konservasyon çalışması yaptıklarını belirtti.


Bu yıl, özellikle bilimsel ve sondaj kazılarına ağırlık verdiklerini dile getiren Pirson, "Ağırlıklı olarak agora, yamaç ve yol sistemleri ve nekropolde çalışıyoruz. Henüz 2,5 hafta oldu. Enteresan sonuçlar elde ettik ama açıklamak için erken" dedi.


Pirson, gimnasyum alanındaki kapalı tiyatronun yüksek duvarının yıkılma tehlikesinin bulunduğuna değinerek, bu tehlikenin ortadan kaldırılmaya çalıştıklarını kaydetti.


Kentin tepeye kurulduğuna işaret eden Pirson, şöyle konuştu:


"Dik olan batı ve doğu yamaçlarında, bugüne kadar arkeolojik araştırma olmadı....