04 / 05 / 2024

bergama selinos deresi köprüsü

bergama selinos deresi köprüsü

İzmir Bergama Belediyesi Selinos Deresi’ne yeni köprü yapıyor. İslamsaray Mahallesi ile Turabey Mahallesi sakinlerinin uzun zamandır beklediği köprünün yapım çalışmalarına başlandı. Köprünün yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor...

Bergama'daki kamulaştırmaya ev sahiplerinden tepki!

Antik Selinos Kanalı’nda yapılacak restorasyon sebebiyle o bölgede yaşayan vatandaşlar oldukça tedirgin. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve CHP’li Bergama Belediye Meclis Üyesi Ali Bor, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maşat Deresi ıslah çalışmaları tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Hendek Kocaahmetler Mahallesi’ndeki dere ıslah çalışmalarını tamamladı. Maşat Deresi üzerinde hayata geçirilen proje kapsamında 1,8 metre çapında 280 metrelik yeni bir hat oluşturuldu.

Bostanlı Deresi çevre düzenleme ihalesi 30 Haziran'da!

Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında Bayraklı sahil şeridinin uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de 30 Haziran tarihinde yapım ihalesine çıkıyor...

Burhaniye Karınca Deresi Köprüsü yapılıyor!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, merkez taşıyıcı yolu üzerinde kalan Karınca Deresi üzerindeki eski köprünün yıkımının ardından, yeni köprünün yapım aşaması başladı. İnşaatın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Pınargözü ve Çetince Deresi'nde 2 HES kurulacak!

Antalya'da, "gizli cennet" olarak adlandırılan Pınargözü ve Çetince Deresi üzerinde bir firma iki HES kurmak için valilikten "ÇED Gerekli Değildir Raporu" istedi.

Kullar Toklu Deresi ıslah ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Yakacık Mahallesi’nden geçen ve sağanak yağışlarda yerleşim alanları için tehlike oluşturan Toklu Deresi’nde ıslah çalışmaları yapıyor, proje, 1 milyon TL’ye mal olacak...

Menekşe Deresi çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Küçükçekmece Menekşe Deresi Çevre Düzenlemesi ve Park Yapımı Temel Atma Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de yer aldı...

1998 yılında Göksu Deresi için kampanya başlatılmış!

1998 yılında kirlilik nedeniyle boğulma noktasında olan Göksu Deresi'nin ıslahı için geniş kapsamlı bir kampanya başlatılacakmış. Düzenlenecek şenlikle uzmanların katılacağı paneller ve Bulutsuzluk Özlemi'nin sahneye çıkacağı konserler yapılacakmış.

Çay Deresi ve Sarımsaklı Plajı projelerine 60 milyon lira ayrıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında, kente vizyon katacak Çay Deresi ve Sarımsaklı Plajı Projeleri için 2015 Mali Yılı Bütgesi'nden 60 milyon liralık kaynak ayrılmasına karar verildi.

Malatya Bulgurlu Deresi'ne köprü inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, özelliklerini yetirmiş, köprüleri yıkarak yenilerini yapıyor. Planlamalar çerçevesinde Bulgurlu Deresi üzerinde bulunan köprü yıkılarak, yerine 9 metre uzunluğunda daha sağlam ve geniş bir köprü yapılmaya başlandı.

Menekşe Deresi çevre düzenleme çalışmaları başlıyor!

Temel atma töreninin 20 Mayıs tarihinde gerçekleşeceği Menekşe Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi kapsamında bölgeye yeşil alan, çocuk oyun alanları, kafe, yürüme yolları ve bisiklet yolları inşa edilecek...

Kartepe Arslanbey Çuhane Deresi ıslahı edildi!

İSU Genel Müdürlüğü, Arslanbey Ataşehir mahallesinden geçen Çuhane deresinin 400 metre uzunluğundaki kısmını ıslah etti. Taş duvar olarak ıslah edilen ve üzerine demir korkuluk yapılan Çuhane deresi çevresi ile uyumlu hale getirildi.

Serdivan Çark Deresi’nin çehresi değişecek!

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Çark Deresi’nin çehresini değiştirecek yeni projenin müjdesini verdi. Proje, yeşili, peyzajı ve tüm sosyal donatıları ile Çark Deresi çevresini güzelleştirecek.

bergama selinos deresi köprüsü Haberi

bergama selinos deresi köprüsü

Üçkemer Caddesi ile Askerlik Şubesi bölgesi olarak anılan alanın ortasından geçen Selinos Deresi üzerine inşa edilen köprünün çalışmaları sürüyor. Akropol eteklerinden geçen Selinos Deresi kış aylarında akmaya başlayınca, bölge sakinlerinin geçişi oldukça zorlaşıyordu. Turabey Mahallesi’nde oturanlar ile Gazi İlköğretim Okulu’na gidecek öğrencilerin Dereden geçişleri imkânsız hale geliyordu. Askerlik Şubesi’nin de aynı yerde olması, dereden geçiş için köprü ihtiyacını önemli bir noktaya getirmişti.


Mahalle sakinlerinin uzun zamandır talepte bulunduğu isteklerine Bergama Belediyesi cevap verdi. Belediye, Selinos Deresi üzerine yapılacak köprü inşaatına başladı. Islah çalışmalarının da sürdüğü Selinos Deresi, köprü yapımı da tamamlanınca, güzel bir görünüme kavuşacak. Köprü inşaatı ve ek istinat yapıları tamamlandığında özellikle İslamsaray Mahallesi Askerlik Şubesi civarında ikamet eden vatandaşların şehir merkezine ulaşım için Adnan Menderes Bulvarı ya da...