04 / 05 / 2024

bergama unesco listesi

bergama unesco listesi

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Bergama'nın, yaklaşık 4 yıl süren girişimlerin ardından UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girerek, hak ettiği ilgi ve değere kavuştuğunu belirtti.

2023 TOKİ İzmir müstakil arsa kura sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı!

''İlk Evim'' ve ''İlk Evim Arsa'' kura çekimleri kapsamında, 4 bin 900 müstakil arsa kurası İzmir'in Torbalı, Aliağa, Dikili, Karaburun, Karaburun, Bayındır, Bergama, Beydağ, Menemen, Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Tire ilçelerinde çekilecek. İşte, TOKİ İzmir arsa kura sonuçları isim listesi

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

TOKİ Bergama 50 bin konut kura sonucu kazananlar listesi!

TOKİ Bergama 50 bin konut kura sonucu kazananlar listesi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 293 konut bulunuyor.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Yürüyen Köşk için yeniden UNESCO’ya başvurulacak!

Yürüyen Köşk'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için yeniden başvuru yapılacak.

Bergama Kültür Merkezi yarın açılıyor!

UNESCO'nun 999'uncu Dünya Mirası Bergama'da yapımına 4 yıl önce başlanan, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) yarın açılıyor.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Safranbolu'daki UNESCO listesindeki tarihi konak yandı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki üç katlı tarihi konak yandı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Afşin Eshab-ı Kehf'e konaklama tesisi inşa edilecek!

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Eshab-ı Kehf'in UNESCO Listesi'ne alınmasıyla inanç turizminin daha da arttığını belirterek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bölgede büyük eksikliği hissedilen konaklama tesisi için yapım ihalesine çıkacağnı bildirdi.

bergama unesco listesi Haberi

bergama unesco listesi


Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Efes Antik Kenti'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi'nde bekletilmesinin, bölge turizmi için hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.


Gökçe Özdemir, yazılı açıklamasında, Bergama'nın, yaklaşık 4 yıl süren girişimlerin ardından UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girerek, hak ettiği ilgi ve değere kavuştuğunu belirtti.


Bir alanın Dünya Miras Listesi’ne girebilmesi için 6 kültürel ve 4 doğal kriterden en az birini karşılaması gerektiğine işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:


"Efes, 1994 yılından bu yana geçici listede bekletiliyor. Bu, bölge turizmi için hayal kırıklığı yaratıyor. Efes, mevcut haliyle zaten bu kriterleri karşılamakta. Ancak ya bürokratik ya da teknik süreçten kaynaklanan bir problemden dolayı, asil adaylık 20 yıldır gerçekleşemiyor. Bu süreç, Kültür ve Turizm...