04 / 05 / 2024

Bergama yıl boyu tanıtımı

Bergama yıl boyu tanıtımı

İZKA kalkınma kurulu toplantısında AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent Tercan 'ın önerisi ile Bergama 'nın UNESCO Dünya mirası listesine girmesi TAV İzmir havalimanında tanıtılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

2021 gayrimenkulde makul bir büyüme yılı olacak!

2020’nin dalga boyu yüksek bir yıl olduğunu belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas, 2021 ’in daha iyi geçeceğini ve makul bir büyüme yılı olacağını dile getirdi.

Ege Boyu 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Ege Boyu ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

İzmir'de bu yıl peş peşe hastaneler açılacak!

2016'da İzmir'de 517 yataklı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, 150 yataklı Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binası, 57 üniteli Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Bergama ve Kemalpaşa Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri açılırken bu yıl sağlıkdaki yatırımlar devam edecek.

Bergama'yı 10 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren Bergama ziyaretçi sayısı en çok artan merkezler arasında yer aldı. Bergama 2015 yılının ilk 5 ayında 10 bin 805 ziyaretçi ağırladı.

1967 yılında Galata Kulesi'nin restorasyonu tamamlanmış!

1964 yılında başlanan, Galata Kulesi'nin restore işi 1967 yılında tamamlanmış. 3 milyon liraya restore edilen sekiz katlı Galata Kulesi'nin boyu, yerleştirilen külah ile 70 metreyi bulmuş.

1965 yılında Galata Kulesi'ne külah geçirilecekmiş!

1965 yılında, Galata Kulesi'ne ekli olan iki ahşap kat yıkılmış. 51.65 metre uzunluğunda olan Kule'ye bir külah geçirilecekmiş ve boyu 70 metreyi aşacakmış. Yapılan kazılarda Kule'nin altında gizli bir tünele de rastlanmış.

Ankara Optimum AVM'nm 10'uncu yıl etkinliğine Gülşen katıldı!

Ankara'da Optimum AVM'nin 10. yılına özel olarak düzenlediği etkinlikte 10 katlı 10'uncu yıl pastasını keserken zorlanan Gülşen: "Boyum yetişmiyor. 20'nci yılınızda Demet Akalın'ı çağırın; onun boyu uzun" dedi.

KKTC, yılın dört mevsimi turistleri ağırlıyor!

Geçen ay bağımsızlığının 28inci yıl dönümünü kutlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Sicilya ve Sardunyadan sonra Akdenizin en büyük üçüncü adası Kıbrısın eşsiz doğal güzellikleri ve tarih boyu çekilen acıların izleriyle yılın dört mevsimi turistle

Metro bu yıl dört yeni mağaza açacak

Hakan Ergin, bu yıl biri Kocaeli diğeri İstanbul Merter olmak üzere toplamda 4 mağaza açacaklarını söyledi

Müteahhitlik karneleri 2010 yılı değerlendirme katsayıları belirlendi

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2010 yılına ait değerlendirme katsayıları belirlendi

Ayışığı Halting Place'ta 9 bin 400 TL peşinatla! Taksitler bir yıl sonra!

Ayışığı Halting Place'ta "yüzde 8 peşinat" kampanyası başlatıldı. Taksit ödemeleri ise bir yıl sonra başlıyor...

Dubai World borcunu yeniden yapılandırmak için 8 yıl istedi

Dubai World 23.5 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için 8 yıl istedi

Bergama yıl boyu tanıtımı Haberi

Bergama yıl boyu tanıtımı

Toplantıda, İZKA Kalkınma Kurulu Üyesi, ETİK Başkan Vekili, Destinasyon İzmir Başkanı, AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent TERCAN, Bergama'nın yıl boyunca tanıtılmasını önerdi. Bergama'nın Dünya Miras listesine girmesi, İzmir'in dünyada kültür ve tarih turizminde hak ettiği yere getirmek için çok önemli bir kazanımdır, diyen Bülent TERCAN; "İzmir artık yeni bir turizm hamlesi yapmak zorundadır. İzmir, Tarih ve kültür turizminde atağa geçmelidir. Tarih ve Kültür turizminde özellikle Ege ve İzmir Şehri çok büyük hazinelere sahiptir.İzmir şehrinin dünyanın yıldızı olmaması için hiç bir sebep yoktur. 

Efes Antik Kentini, Agorayı, Tarihi Kemeraltı Çarşısını ve UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bergama'yı, turizmciler olarak biz buna Altın Üçgen diyoruz. Altın Üçgeni bıkmadan usanmadan tanıtmak zorundayız" diye konuştu. 


Ali Ağa...