05 / 05 / 2024

Berlin Havalimanı bitmedi

Berlin Havalimanı bitmedi

İstanbul Havalimanı'nın yapım sürecinde çok sayıda kara propagandaya imza atan Alman basını, yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 2020 yılında yapılması planlanan açılışının tehlikede olduğunu yazdı...

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılıyor!

Yılan hikayesine dönen Berlin Havalimanı (BER) 31 Ekim tarihinde  nihayet açılıyor. Açılışı 6 kez ertelenen BER için tören de yapılmıyor.

Berlin-Brandenburg Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Berlin'de senelerdir faaliyete girmesi beklenen ve 31 Ekim tarihinde açılacağı duyurulan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda (BER) son hazırlıklar tamamlanıyor.

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Almanya'da açılışı yılan hikayesine dönen ve artık açılması beklenen Berlin Havalimanı'nın 31 Ekim'de açılacağı açıklandı. Havalimanına ilk taşınacak şirket ise Türk Hava Yolları (THY) olacak.

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın inşaatı bitirilemiyor!

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın kaba inşaatı bitince ülkede kutlama yapıldı. Yapımına 2006 yılında yılında başlanan havalimanının açılışı 5 kez ertelenmişti.  

Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı tamamlanamıyor! 

Almanya Tegel Havalimanı yerine yapılması planlanan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hala inşaat halinde. Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen havalimanında çalışmalar bitmiyor. 

Almanlar İstanbul'da havalimanı yatırımı için fırsat kolluyor!

6 yıl önce İstanbul Havalimanı’nın ihalesine katılan Alman Fraport’ın ‘İstanbul’ ümidi bitmedi. Şirketin Türkiye operasyonunun başına atanan Bilgihan Yılmaz, "Almanlar İstanbul’da fırsat kolluyor" diye konuştu.

Berlin Havalimanı nasıl ulusal travmaya dönüştü?

inşaatına 2006'da başlanan ve milyarlarca Euro'ya mal olan Brandenburg Havalimanı, ilan edilen açılış tarihinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen hâlâ açılamadı...

Almanlar 13 yıl önce başladığı Berlin Havalimanı'nı bitiremiyor!

İstanbul Havalimanı'nın yapım sürecinde çok sayıda kara propagandaya imza atan Alman basını, yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 2020 yılında yapılması planlanan açılışının tehlikede olduğunu yazdı...

Almanlar İstanbul Havalimanı'na hayran kaldı!

Alman vatandaşları 2006 yılından beri bitirilemeyen Berlin Havalimanı'nı İstanbul Havalimanı ile kıyasladı. Almanlar ülkedeki politikacılara yüklendi.

Almanlar, 'İstanbul Havalimanı bitti, Berlin ne halde' diyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dikkat edin, İstanbul Havalimanı 42 ayda burası bitti. Berlin, 2006'da temel attı Berlin Havalimanı hala devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden 'Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde' diyorlar" dedi...

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yılan hikayesine döndü!

2006'da temeli atılan Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın açılışı tam 5 kez ertelendi. Açılışı yılan hikayesine dönen havalimanının Ekim 2020 açılacağı söyleniyor...

Almanya'dan 3. havalimanı itirafı!

İstanbul yeni havalimanı inşaatının hızla ilerleme Alman medyasında geniş yer buldu. Manager Magazin'deki haberde "Berlin Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yıllardır ertelendiği için Berlin muhtemelen bunun sadece hayali kurulabilir" denildi...

Berlin Brandenburg Havalimanı 2020'de açılacak!

Berlin'de, inşaatı sorunlu olan Berlin Brandenburg Havalimanı'nın (BER) Ekim 2020'de açılacağı belirtildi.

Berlin Havalimanı bitmedi Haberi

Berlin Havalimanı bitmedi

Berlin'in güneyinde 13 yıl önce inşaatına başlanan havalimanının Ekim 2020'de hedeflenen açılışı tehlikede olduğu söylendi. 

Spiegel dergisinin haberine göre BER Genel Müdürü Engelbert Lütke Daldrup, havalimanına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Daldrup, Nisan ayı başında BER’in hissedarları olan Berlin ve Brandenburg eyaletlerinin hükümetleri ile federal hükümetin temsilcilerine havalimanının açılışına ilişkin bilgi verdi. Daldrup, havalimanı hissedarları, hükümet ve eyalet yetkilileri ile yaptığı görüşmede, "Havalimanın daha önce söylenen ekim 2020’de açılacağına bugün kayıtsız şartsız garanti veremeyiz." dedi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Berlin Havalimanı'nı kontrol eden TÜV Rheinland şirketinin, Mart ayı başında havalimanında toplam 11 bin 581 hata tespit ettiği ve bunların 9 bin 407’nin önemli görüldüğü belirtildi. Şirketin, özellikle hassas güvenlik teknolojisi ve yangın koruma alanlarındaki eksikliklere dikkat çekildiği söylendi.

Ulusal basında çıkan haberlerde, ayrıca...