07 / 05 / 2024

Beşiktaş Kent Meydanı

Beşiktaş Kent Meydanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beşiktaş kentsel dönüşüm projesi gün ışığına çıktı. Beşiktaş Meydanı projesi ile Beşiktaş'ta trafik yer altına alınacak ve Demokrasi Heykeli'nden sahile kadar 10 bin metrekare alan yayalaştırılacak...

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletme kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletmenin kaldırılması çalışmasına başladı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi bugün Beşiktaş'ta 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaftan işletmelerinin kaldırılması kararına tepki!

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelerinin kaldırılması kararına tepki verdi.

Meydan Beşiktaş'a BKM ve Hollandalı fon şirketi talip!

Eski siyasetçi Kadir Şeker'in oğlu Şahin Şeker'in sahibi olduğu Meydan Beşiktaş için Hollanda merkezli bir fon şirketi ve BKM teklif vermeye hazırlanıyor.

Beşiktaş’a arkeoloji müzesi geliyor!

Metro kazısında bulunan bulgular, istasyon açıldıktan sonra istasyon içinde ve Beşiktaş Meydanı'nda yapılacak olan 2 farklı müzede sergilenecek.

Beşiktaş'a yeni bir meydan inşa edilecek!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Coşkundeniz bugünkü yazısında Beşiktaş belediye Başkanı Murat Haznedar ile röportaj gerçekletirdi. Coşkundeniz, Haznedar'ın Beşiktaş'taki projelerini anlattı. İşte o yazı...

Seyhan Kent Meydanı Projesi'nin içerisine inşaat ruhsatı verildi!

Adana Seyhan Belediyesi'nin Balıkçılar Pazarı civarına yapmayı planladığı kent meydanı projesinin tam göbeğine inşaat ruhsatı verdiği ortaya çıkı. İnşaat ruhsatı verilmesi projenin ne şekilde gerçekleşeceği konusunda şüpheye yol açtı.

Kabataş-Beşiktaş metro hattı inşaatı protesto edildi!

Cihangir Park Forumu, Beyoğlu Kent Savunması ve Beşiktaş Kent Dayanışması, Kabataş-Beşiktaş metro hattı inşaatı için Fındıklı Parkı’nı kapatan Alarko Holding’i protesto etti.

Seydişehir Kent Meydanı’nda sona yaklaşıldı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımında son noktaya gelinen Kent Meydanı çalışmalarını yerinde inceledi, 3 bin 500 metrekare bir alana inşa edilen meydan, şehrin göbeğinde ferah bir ortam oluşturuyor.

Kdz.Ereğli’ye kent meydanı ve üniversite kampüsü yapılacak!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal partisince düzenlenen basın toplantısına katılarak Kent Meydanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Kampüsü Projesi’nin görsellerini gazetecilere izlettirdi.

Yukarı Değirmendere Kent Meydanı açıldı!

Gölcük Belediyesi Projeleri kapsamında Tarih Koridorunun da içinde yer alan, yakın zaman önce yapımına başlanmış Yukarı Değirmendere Kent Meydanı bitirilerek yeni görünümüyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sincan'a yeni Kent Meydanı yapıldı!

Sincan'da Pazar Pazarı olarak bilinen alana yapılan Kent Meydanı, vatandaşın büyük beğenisini topluyor. Kent Meydanı'nda Saat Kulesi'nden otoparka, çocuk oyun gruplarından kafeteryalara, banklardan kamelyalara kadar pek çok alan yer alıyor.

Beşiktaş Kent Meydanı Haberi

Beşiktaş Kent Meydanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan Beşiktaş kentsel dönüşüm ve Beşiktaş Kent Meydanı projesine göre; İstanbul’un en önemli ve merkezi semtlerinden biri olan Beşiktaş denizle buluşacak.. İstanbul ulaşımında önemli bir yeri olan Beşiktaş Meydanı’nda yeni düzenleme ile trafik yer altına alınacak ve böylece Beşiktaş, hak ettiği gibi gerçek bir kent meydanına sahip olacak.



Beşiktaş Meydanı; Boğaziçi suyolu üzerinde, iskelesi ve birinci Boğaz Köprüsü' nün şehir içinde bağlantısı ile İstanbul ulaşımında önemli yeri olan tarihsel, turistik, kültürel ve ticaret işlevleri olan bir alan… D-100 Karayolu bağlantısının bulunması, Taksim-Bebek-Arnavutköy güzergahında geçiş noktasında yer alması, demiryolu sistemi ile bütünleşmesi ve deniz yolları gibi ana ulaşım akslarının kesiştiği noktada yer alması, 

Beşiktaş Meydanı’nı önemli bir konuma taşıyor. 


İstanbul’un en büyük ve önemli ilçesinden biri olan...