10 / 05 / 2024

Beşiktaş Meydanı kentsel dönüşüm

Beşiktaş Meydanı kentsel dönüşüm

Taksim Meydanı'nın yayalaştırılmasının ardından sırada Beşiktaş Meydanı var. Projeyle meydanda trafik yer altına alınacak, bazı caddeler trafiğe kapatılacak. Deprem riskiyle karşı karşıya olan mahallerde ise kentsel dönüşüm yapılacak.

Beşiktaş Akatlar'daki kentsel dönüşüm mağduriyeti Meclis gündeminde!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, İstanbul Beşiktaş Akatlar'da yaşanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşte detaylar...

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletme kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletmenin kaldırılması çalışmasına başladı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi bugün Beşiktaş'ta 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaftan işletmelerinin kaldırılması kararına tepki!

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelerinin kaldırılması kararına tepki verdi.

Meydan Beşiktaş'a BKM ve Hollandalı fon şirketi talip!

Eski siyasetçi Kadir Şeker'in oğlu Şahin Şeker'in sahibi olduğu Meydan Beşiktaş için Hollanda merkezli bir fon şirketi ve BKM teklif vermeye hazırlanıyor.

Beşiktaş Karanfilköy kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Akatlar Mahallesi'nde bulunan Karanfilköy mevkisini kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Konu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda görüşüldü.

Beşiktaş’a arkeoloji müzesi geliyor!

Metro kazısında bulunan bulgular, istasyon açıldıktan sonra istasyon içinde ve Beşiktaş Meydanı'nda yapılacak olan 2 farklı müzede sergilenecek.

Selami Şahin'in Beşiktaş'taki evi kentsel dönüşüme girdi!

Selami Şahin'in Beşiktaş'ta bulunan evi kentsel dönüşüm kapsamında yenilecek. Selami Şahin evini müteahhide vermiş.

Maltepe, Beşiktaş, Ataşehir ve Büyükçekmece'de dönüşüm başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, şehrin CHP'li belediyeleri Maltepe, Beşiktaş, Ataşehir ve Büyükçekmece'nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşümün önünü açan imar planlarını onayladı.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Beşiktaş Meydanı kentsel dönüşüm Haberi

Beşiktaş Meydanı kentsel dönüşüm

İBB ve Beşiktaş Belediyesi'nin yürüttüğü ortak çalışma olan Yayalaştırma Projesi'yle Beşiktaş Meydanı araç trafiğinden arındırılacak. Trafik yer altına alınacak.


Meydandaki toplu taşıma durakları kaldırılacak. Otopark, bankalar ve iş yerleri yıkılacak. Anıtlar ise korunacak. Ezgi Cankurtaran'ın haberini kameraman Ahmet Akpolat görüntüledi.


Yayalaştırma kapsamında Ihlamurdere Caddesi de araç trafiğine kapatılacak. Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nin bulunduğu alana Ihlamur Meydan Projesi'yle de 1000 araç kapasiteli otopark yapılacak.


Proje sadece meydanı kapsamıyor, kentsel dönüşüm de gündemde.


Beşiktaş'ta deprem riski taşıyan Sinanpaşa, Türkali, Vişnezade, Ortaköy ve Mecidiye mahallerinde dönüşüm yapılacak.


Peki ya iki bu projelere itirazlar olursa? Projeler hazır. 2016 yılının sonuna kadar bu projelerin onaylanması, 2017-2018 sezonunda uygulanmaya başlaması, 2019'da ise Beşiktaş'ın yeni yüzüne dair ilk sonuçların alınması...