02 / 05 / 2024

Beşköprüde kat izni

Beşköprüde kat izni

Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü'de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

Türkiye ve dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı törenle 18 Mart 2022 Cuma günü resmen faaliyete girdi. Köprüde bulunan gizli sembollerin ne anlma geldiği merak konusu oldu. İşte detaylar...

AFAD: Üç köprüde de sorun yok!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi." açıklamasını yaptı.

Çin'de köprü inşaatında kaza: Çok sayıda ölü var!

Çin’in kuzeydoğusunda inşaat halinde olan bir köprüde iş makinesinin devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Kastamonu Taşköprü'de 41.2 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Kastamonu Taşköprü Belediyesi, Gizlice Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yaptırıyor. İşin ihalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek..

Taşköprü’de 310 konutluk TOKİ projesi için şantiye kuruldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kastamonu Taşköprü'de hayata geçirilen 310 konutluk proje için şantiye kuruldu. 

Taşköprü'de 5 tesisin açılışı yapıldı!

Taşköprü Belediyesi tarafından 9 milyon TL değerinde inşa edilen 5 tesisin açılışı yapıldı.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Hatay Defne'deki köprü çalışmalarında sona gelindi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Defne İlçesine bağlı Balıklıdere Mahallesi’nde Asi Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayacak köprüde gerçekleştirilen özverili çalışmalarda finale geldi.

Sapancaya 25 metrelik köprü yapılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar: “Sapanca Güldibi ve İstanbuldere Caddeleri arasında kilit bir rol alacak bir proje inşa etmekteyiz. 25 metre uzunluğunda 13 metre genişliğinde olan köprüde artık yalnızca asfalt serim işlemlerimiz kaldı.'' dedi

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

Cunda Köprüsü inşaatı başlıyor!

“Sağlıklı Kentler Birliği” programı kapsamında Ayvalık gezisine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ihalesi yapılan ‘Taş Köprü’de çalışmaların 4 Haziran’da başlayacağını söyledi

Sakarya Beşköprü’nün altyapısı yenileniyor!

SASKİ, Serdivan’a bağlı Beşköprü Mahallesi’nin kanalizasyon hattını yeniliyor. Proje kapsamında bölgeye bin 500 metrelik kanalizasyon hattı inşa edilecek.

3. köprüde ikramiye krizi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay 3. Boğaz Köprüsü’nde son tabliye yerleştirilme töreninde, yüklenici firma yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen’den işçiler için aldığı," 3’er bin lira ikramiye" sözü krize yol açtı.

Beşköprüde kat izni Haberi

Beşköprüde kat izni

Serpan Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ve Beşköprü ile Esentepe Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıktığı ve yapılan zemin etüt değerlerine göre Beşköprü'de 4 kata kadar yapı yapılabileceği belirtildi. 


ÇEVRE DÜZENLEMESİ

İmar planlarında ayrıca koruma altında olan Jüstinyen Köprüsü ile ilgili gerekli düzenlemelerin de yer aldığı belirtilirken, Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın seçim çalışmalarında açıkladığı Justinianus Vadisi çevre düzenlemesi projesi için de ilk adım tamamlanmış oldu. 


ESENTEPE'YE KAT ARTIRIMI YOK 

Esentepe ile ilgili imar planlarında ise; mahallenin Sapanca Gölü koruma havzası irinde kalması sebebi ile İmar planlarının bu husus çerçevesinde hazırlandığı ve bölgede herhangi bir kat artırımının yapılmadığı ifade edilerek sadece emsal değerin yüzde 20 den yüzde 30'a çıkartıldığı belirtildi. Vatandaşların 19 Mayıs 2015 salı gününe kadar İmar...