11 / 05 / 2024

beşparmak dağları aydın söke

beşparmak dağları aydın söke

Türkiye’nin en önemli doğal ve tarihi alanlarından biri olan Söke ilçesi sınırları içerisindeki Beşparmak Dağları’nın korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda bölgenin sit alanı olarak tescili yönünde olumlu gelişmeler yaşanıyor...

Aydın'da arsa, arazi ve zeytinlik satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Aydın İli Çine Belediye Başkanlığı, Aydın Çine'de  yer alan arsa, arazi ve zeytinlikleri satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen söz konusu satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Simit fiyatlarına büyük zam: Aydın'da kahvaltıların tadı kaçtı!

Simit fiyatlarına yansıyan zam, kahvaltıların tadını kaçırdı. Aydın’da simit fiyatlarındaki artış vatandaşların dikkatini çekti ve tepki uyandırdı.  7 TL’ye yükselen simit fiyatı hakkında. Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkçü açıklama yaptı.

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Beko'dan Beşiktaşlılar Günü'ne özel 800 TL indirim fırsatı! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Beko Beşiktaşlılar Günü'ne özel seçili TV alımlarında küçük ev aletlerinde 800 TL indirim kampanyası başlattı. İşte Mart 2022 fiyat listesi... 

Aydın’da bahçeli evlere ve villalara talep arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Aydın'da tek katlı bahçeli ev ve villalara olan talep arttı.  Aydınlı vatandaşların yoğun talep gösterdiği tek katlı bahçeli ev ve villa fiyatlarında ise artış yaşanıyor.

Aydın'da yıkım kararı çıkan binalar boyandı!

Aydın'da 'Yolsuzluk binaları' başlığıyla gündeme gelen binalarda bulunan kaçak yapılar mühürlenip firmaya ceza verildi.

Dağlar Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dağlar Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Bünyamin Dağlar tarafından kuruldu.

Aydın’da öğrencilerin kiralık ev derdi!

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birçok şehirde olduğu gibi Aydın’da da öğrencilerin kiralık ev bulma derdi başladı.

Aydın'da konut satışları düştü!

Aydın ve ilçelerinde konut satışları azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aydın ve ilçelerinde konut satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2.4 oranında düştüğü açıkladı. 

Aydın Aykonut projesi 21 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

1997 yılında dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için Aydın'da kurulan Aydın Konut Yapı Kooperatifi’nin Aykonut projesi geçen 21 yıla rağmen halen tamamlanmadı. Kooperatifi devralan Sökeli İnşaat Firması Yavuzlar 2018’in Ağustos ayında başlayacağını belirtti.

Jennifer Aydın ABD'deki malikanesinin kapılarını açtı!

Amerika’da oturan Türk asıllı Jennifer Aydın, 9 odalı 16 banyolu havuzlu, basketbol sahası olan malikanesinin kapılarını açtı. İşte o ev...

Aydın'ın 1/25000’lik imar planına itiraz!

AK Parti Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Sabuncu, askıda bulunan Aydın'ın 1/25000’lik imar planına itirazda bulundu. Sabuncu, yapılan planın 1/100000’lik üst ölçekli plana uymadığını iddia etti.

Yabancılar Aydın'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı Mayıs ayı Konut Satış verilerini yayımladı. Aydın ve ilçelerinde konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 oranında artarak 3 bin 32 olarak belirtildi. 

beşparmak dağları aydın söke Haberi

beşparmak dağları aydın söke


Doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra jeolojik ve jeomorfolojik açıdan henüz keşfedilmemiş Türkiye’nin en önemli doğal ve tarihi alanlarından biri olan Söke ilçesi sınırları içerisindeki Beşparmak Dağları’nın korunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda bölgenin sit alanı olarak tescili yönünde olumlu gelişmeler yaşanıyor.


Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Latmos’un Milli Park yapılmasıyla ilgili çalışmaları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tescil faaliyetleri devam ederken, bu çalışmalara doğal sit olarak büyük destek verecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Denizli İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şubesi de çalışma başlattı.Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Şubesi Doğal Sit değerlendirmesinde görevli ön değerlendirme ekibine, EKODOSD olarak destek verdik“ dedi.


Çalışmaların süratle...