28 / 04 / 2024

Beşparmak Dağları milli park mı

Beşparmak Dağları milli park mı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Latmos ( Beşparmak Dağları ) milli park yapmak için için Alman araştırmacı Anneliese Peschlow'dan 30 bin imzalı dilekçe istedi.

Bakan Özhaseki'den Murat Dağı talimatı: Milli park olmalı!

Uşak Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 'Murat Dağı Milli Park olmalıdır' talebini iletti.

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 altın fiyatları

10 Mayıs Çarşamba altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından tkaip ediliyor. ABD enfşasyon rakamları öncesinde altın fiyatları Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları.

Milli Piyango bileti kaç TL? Milli Piyango bileti nereden alınır?

Yılbaşına yaklaşırken vatandaşlar, “Milli Piyango bileti kaç TL? Milli Piyango bileti nereden alınır?” sorularını soruyor. İşte detaylar!

Milli Emlak Ankara'da 32 bin liraya arsa hissesi satıyor! 

Satışa sunulan arsaların ihalelerini merak eden ve araştıran yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayı içerisindeki ihale ilanlarını da araştırmaya devam ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Ankara'da arsa hissesi satıyor.

İzmir Çeşme'de turizm tesis alanı imarlı arsa fırsatı! Yatırımcılar dikkat! 

Satışa çıkarılan arsaların ihalelerini merakla takip eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayı içerisindeki ihale ilanlarını da araştırmaya devam ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de İzmir'de yer alan arsa için de satış ihalesi düzenliyor.

53 bin liraya imarlı arsa satılıyor! Çabuk davranan kapıyor!

Satışa sunulanarsaların ihalelerini merakla takip eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün bu ay içerisindeki ihale ilanlarını da araştırıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Afyonkarahisar'da yer alan arsayı satışa çıkardı.

Arsa almak isteyenlere son dakika müjdesi! 34 bin 200 liraya arsa satıyor!

Satışa çıkarılan arsaların ihalelerini merakla takip eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayındaki yeni ihale ilanlarını da araştırıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Niğde'de yer alan arsayı satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Bu arsanın fiyatını duyan koştu!

Yayınlanan arsa ihalelerini merakla takip eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayındaki yeni ihale ilanlarını da araştırıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Manisa'da yer alan arsayı satışa çıkardı.

Arsa yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Satış fiyatını duyan inanamadı! Hemen göz atın!

Yayınlanan arsa ihalelerini yakından takip eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayındaki yeni ihale ilanlarını da merakla bekliyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Afyonkarahisar'da arsa satıyor.

Milli Emlak 44 bin 700 liraya imarlı arsa satıyor! Hemen bu fırsata bakın!

Arsa veya konut yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayındaki yeni ihale ilanlarını da yakından takip ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Niğde'de arsa satıyor.

Gaziantep Şehitkamil'deki bu arsa fırsatını duyan çok şaşırıyor!

Arsa ya da konut yatırımını tercih eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayındaki yeni ihale ilanlarını da yakından takip ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de Gaziantep'te arsa satıyor.

Beşparmak Dağları milli park mı Haberi

Beşparmak Dağları milli park mı

 Bafa Gölü’ünün kıyısında Herakleia Latmos’u araştıran Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Dr. Anneliese Peschlow, Anadolu’nun en eski kaya resimlerini tespit ettiği Beşparmak dağlarının Milli Park statüsüne alınması için kampanya başlattı. Peschlow 30 bin imza toplayamazsa Milli Park yapılmayacak. Yanlış duymadınız. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu kadar imzalı dilekçe getirseniz, milli park statüsüne alırız demiş. Şimdi Peschlow herkesin bu kampanyaya destek olması için yalvarıyor.

1990’ların başında bölgede başlatılan yüzey araştırmalarında Beşparmak Dağları’nın çeşitli kesimlerinde bugüne kadar binlerce kaya resmi tespit edildi.  M.Ö. 6 bin – M.Ö. 5 binin ilk yarısına tarihlenen bu kaya resimleri Yakındoğu arkeolojisinin son dönemdeki en büyük keşiflerinden biri olarak nitelendiriliyor. Ancak Türkiye ’nin bu eşsiz kültür hazinesi son yıllarda ruhsat sayısı hızla artan taş (feldispat) ocakları nedeniyle yok...