24 / 07 / 2024

Beton zammı gayrimenkul fiyatlarını etkileyecek mi

Beton zammı gayrimenkul fiyatlarını etkileyecek mi

Beton fiyatlarına yapılan zam, yılda yaklaşık 5 bin konutun satıldığı İzmir’in Torbalı ilçesinde tepkiye neden oldu.Torbalı Ticaret Odası (TTO), 400 müteahhidin yer aldığı ilçede konuyu Rekabet Kurumuna taşımaya hazırlanıyor.

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda çimento ve betona gelen zammı eleştirerek, "6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?" ifadelerini kullandı.

Beton fiyatlarına tam tamına yüzde 50 zam iddiası! O tarih belli oldu! 12 Aralık 2022 beton fiyat listesi 

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan beton fiyatlarına tam tamına yüzde 50 zam olacağı iddiası ortaya atıldı. Gözler inşaat sektörüne çevrilirken zammın geleceği o tarih de belli oldu. Peki güncel beton fiyatları ne kadar? 12 Aralık 2022 beton fiyat listesi.

Asgari ücret zammı şimdiden eridi! Fırsatçılar fiyatları uçurdu

Asgari ücrete gelen zammın ardından harekete geçen fırsatçılar, neredeyse tüm sektörlerde fiyatları yükseltti. Herhangi bir maliyet artışı olmamasına rağmen zammın ertesi günü temel gıda maddelerinde fiyatlar yükseldi. Gayrimenkul sitelerindeki ilanlarda ise kiralık ev fiyatları 1000 lira kadar artı

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

Panora Gayrimenkul'den Panora AVM'de yüksek oranda kira zammı uygulandı iddialarına yalanlama!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Panora AVM'de kiralara yüzde 98,2 zam yapıldığı iddiaları ile ilgili bir son dakika açıklaması yaparak, söz konusu iddiaları yalanladı.

Özkaleli Beton Yapı İnşaat Gıda Otomotiv Gayrimenkul Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkaleli Beton Yapı İnşaat Gıda Otomotiv Gayrimenkul Pazarlama Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Erdal Yılmaz, Galip Yılmaz, Mustafa Yılmaz ve Serdar Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Karantina sonrası gayrimenkul sektörü!

Karantina sürecinde evlerimizde kapalı kalmak, evlerimizin 4 duvardan ibaret beton yığınları olmadığını gösteriyor. İşte gayrimenkul sektörünün yeni normalleri...

7 soruda yeni kira zammı hesaplaması!

3 yıllık Yeni Ekonomi Programı kapsamında emlak, gayrimenkul sektörüne yönelik önemli düzenlemeler yapıldı. En önemli düzenlemelerden biride kira hesaplamasındaki değişiklik. Peki Yeni Ekonomi Programı ile kira zammı nasıl hesaplanacak?

Kira zammı hesaplama örneği Eylül 2017!

Kiralama Yasası gereğince gayrimenkul kiralamalarında enflasyon oranları kullanılarak yıllık zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama örneği Eylül 2017..

Demir ve beton zammı konut fiyatlarını etkileyecek!

Mayıs ayı başında hazır beton fiyatlarına gelen yüzde 12 zam, referandum sonrası hareketlenen inşaat sektörünü etkiledi. Hem demirde hem betondaki zamlar emlak fiyatlarını artıracak.

Kira zammı hesaplama 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde yıllık zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama 2017 örneği..

Kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşmasının senelik olarak yenilenmesi halinde kiracıya senelik zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016..

Torbalı'da müteahhitlerden çimento zammına karşı uyarı!

Beton fiyatlarının yapılan zammı protesto eden müteahhitler güç birliğine devam ediyor. Özçelik Yönetim İnşaat Kurulu Başkanı Fehmi Özçelik ve Dilsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Dilmaç da “Sonuna kadar gideceğiz” dedi.

Beton zammı gayrimenkul fiyatlarını etkileyecek mi Haberi

Beton zammı gayrimenkul fiyatlarını etkileyecek mi

Beton fiyatlarına yapılan zam, yılda yaklaşık 5 bin konutun satıldığı İzmir’in Torbalı ilçesinde tepkiye neden oldu. Torbalı Ticaret Odası (TTO), 400 müteahhidin yer aldığı ilçede konuyu Rekabet Kurumuna taşımaya hazırlanıyor. Beton fiyatlarına yapılan yüzde 35’lik zamma tepki dinmek bilmiyor. 1 metreküp beton fiyatının 34 lira birden artması, inşaat sektöründe büyük bir çıkış yapan Torbalı ilçesini karıştırdı. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, sektörün 20 temsilcisi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Ticaret odası öncülüğünde sektörün 400 temsilcisi ile de bir toplantı yapıp eylem planını açıklayacaklarını ifade eden Olgun, bu zamla inşaat sektörünün belinin büküleceğini ve zam konusunda ortak hareket eden beton üreticilerini Rekabet Kurumuna şikayet edeceklerini açıkladı. Olgun, İzmir ekonomisi ne kadar sıkışmış ve durgun bir vaziyette ise Torbalı’da tam...