04 / 05 / 2024

betonarme yapılar güvenilir mi

betonarme yapılar güvenilir mi

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Sarıyer’de ‘Betonarme Yapılar Semineri’ düzenlendi...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Çanakkale Lapseki'deki riskli yapılar meclis gündeminde!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yalçın Müteahhitlik Betonarme Yapı İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalçın Müteahhitlik Betonarme Yapı İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Edip Yalçın tarafından kuruldu.

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Yıkım riskini güvensiz yapılar oluşturuyor!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe;  yaptığı açıklamada, depremin değil güvensiz yapıların risk oluşturduğunu dile getirdi. 

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

betonarme yapılar güvenilir mi Haberi

betonarme yapılar güvenilir mi

Sarıyer'de İTÜ İnşaat Fakültesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi  ‘Betonarme Yapılar Semineri’ düzenlendi. Seminerde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç önemli açıklamalarda bulundu.

Sarıyer Posta'da yer alan habere göre; İstanbul Sarıyer’de İTÜ İnşaat Fakültesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ortaklığında ‘Betonarme Yapılar Semineri’ düzenlendi. Seminerde açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’unun kaçak olduğunu ve mühendislik yardımı almadığını dile getirdi.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden çalışmalarda bulunmuş olan Prof. Dr. Zeki Hasgür, Prof. Dr. Metin Aydoğan ve Doç. Dr. A.Necmettin Gündüz onuruna düzenlenen seminere; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal Aldemir, İTÜ İnşaat Müh. Bölüm Başkanı Prof....