02 / 05 / 2024

BEÜ öğrencileri projeleri

BEÜ öğrencileri projeleri

BEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundaki akademisyenler ve öğrencilerin hazırladığı projeler, yeni buluşları da ortaya çıkarıyor. Bitlis'te, atıl durumdaki kömür tozunun geri dönüşümünü sağlamak amacıyla hazırlanan proje dikkati çekiyor.

TOKİ Batman Beşiri’de 850 bin TL'ye 3+1!

TOKİ 81 ilde Sosyal Konut Projeleri başvuruları çarşamba günü itibarıyla resmen başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri’nde Batman da yerini alacak. Peki, TOKİ Batman Beşiri Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Eston Şehir Koru’da kişiye özel ödeme seçenekleriyle villa fırsatı!

Değeri her geçen gün artmaya devam eden Bahçeşehir’in en beğenilen projeleri arasında yer alan Eston Şehir Koru’da kişiye özel ödeme seçenekleriyle villa fırsatı sunuluyor...

Eston Şehir Koru’da yaşam başladı!

Değeri her geçen gün artan Bahçeşehir’in en beğenilen projeleri arasında yer alan Eston Şehir Koru’nun ilk etabında yaşam başladı

Üniversite öğrencileri en yüksek kirayı İstanbul’da ödüyor!

Türkiye genelinde üniversite öğrencileri en yüksek kirayı ortalama 2 bin 900 lira ile İstanbul Beşiktaş’ta öderken, onu 2 bin 750 ile Kadıköy, 2 bin 100 lira ile Bakırköy takip ediyor ..

Sur Yapı beşi bir yerde kampanya detayları!

Sur Yapı beşi bir yerde kampanya detayları haberimizde yer alıyor. Kampanyaya Sur Yapı'nın İstanbul ve Bursa projeleri dahil.

Türkiye'nin en pahalı konut aidatı Beşiktaş'ta!

REIDIN tarafından yayınlanan 2017 yılı Konut Projeleri Aidat Değerleri raporuna göre en yüksek aidat Beşiktaşlılar ödüyor...

YTÜ Mimarlık öğrencileri Kartal projelerini sergiledi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kartal için 40 proje hazırladı, öğrenciler hazırladıkları projeleri sergiledi.

Bursa’nın sahil projeleri bakanlıkta!

Bursa sahil plan ve projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.Hazırlanan proje ve kıyı planları bakanlık tarafından prensipte beğenildi.

Trabzon Beşikdüzü'ne 100 milyon dolarlık mega proje!

Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bölgedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Bıçakoğlu, ilçeye 100 milyon dolar değerinde 600 odalı otel, AVM ve rezidans projesinin müjdesini verdi.

Manavgat Beşkonak Yatılı Bölge Ortaokulu’na yeni park!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Beşkonak Yatılı Bölge Ortaokulu’ndaki çocuklar için oyun parkı kurdu. Öğrencileri, tatil dönüşü oyun parkı sürprizi karşılayacak.

UAÜ mühendislik öğrencileri mimarlık projesinde birinci oldu!

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) inşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında geliştirdikleri projeyle dünya çapında 33 üniversite arasından genel değerlendirmede beşinci, mimari değerlendi

E.C.A Slim duş başlıkları ile beğeni kazanıyor!

Ürünlerinde ileri teknoloji, fonksiyonellik ve estetik görünümü bir araya getiren E.C.A, lüks konut projeleri ve oteller için geliştirdiği Slim duş başlıkları ile beğeni kazanıyor.

TİSKİ projeleri onaylandı!

TİSKİ tarafından yürütülen projelerden Arsin İçmesuyu ve Arıtma, Beşikdüzü İçmesuyu Şebeke, Of İçmesuyu ve Arıtma, Tonya Atıksu Şebeke ve Kolektör Hattı, Vakfıkebir Kirazlık Mahallesi İçmesuyu ve Kanalizasyon projeleri onaylandı...

BEÜ öğrencileri projeleri Haberi

BEÜ öğrencileri projeleri


Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine Bölümünde hazırlanan proje ile atıl durumdaki et kıyma makinesi kömür presleme makinesine dönüştürüldü.


BEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundaki akademisyenler ve öğrencilerin hazırladığı projeler, yeni buluşları da ortaya çıkarıyor. Özellikle ağır ve çetin kış koşullarının yaşandığı Bitlis'te, atıl durumdaki kömür tozunun geri dönüşümünü sağlamak amacıyla hazırlanan proje dikkati çekiyor.


Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Erdinç Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenci ve akademisyenlerin hazırladığı projenin, Türkiye'de kar yağışının en fazla yaşandığı ve buna bağlı kömür tüketiminin yüksek olduğu yerleşim birimlerinden biri olan Bitlis için önemli bir adım olduğunu söyledi.


 "Bu proje ile atıl durumdaki kömür tozunun katı yakıt olarak yeniden kullanılabilirliğini sağlamış olduk" diyen Vural, ucuz maliyetteki kıyma makinelerinde yapılan birtakım değişikliklerle de...