02 / 05 / 2024

Beyazıt Meydanı düzenleme projesi

Beyazıt Meydanı düzenleme projesi

Beyazıt Meydanı'ndaki hız kesmeden devam eden yenileme çalışmaları havadan görüntülendi. Beyazıt Meydanı yenileme çalışmaları kapsamında, Darülfünun Alt Geçidi yeniden inşa edildi.

Beyazıt Meydanı böyle tasarlandı!

İstanbul'un önemli meydanlarından Beyazıt Meydanı, 1960 yılında böyle tasarlandı... Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak, Beyazıt Meydanı'nın revizyon maketi görselini ortaya çıkardı. İşte Beyazıt Meydanı projesi...

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Otobüsçüler yeni düzenleme istedi: 'Ücretsiz biniş' tüm illerde kalkabilir

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, ücretsiz binişlerle ilgili bir düzenleme istediklerini söyledi. Eğer tarafları memnun eden bir çalışma olmazsa tüm illerde ücretsiz binişler durdurulacak.

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Beykoz Çavuşbaşı'nda Meydan Düzenleme Projesi inşaatı başladı! 

Beykoz Çavuşbaşı’nda düzenli yeşil alanları, çocuk oyun parkı, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla sosyal hayatın merkezi haline gelecek Çiftlik Mahallesi Meydan Düzenleme Projesi inşaatı başlatıldı...  

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Bahçelievler Şirinevler Meydan Düzenleme Projesi imar planı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Şirinevler Meydan Düzenleme Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı sistem hattı için düğmeye basıldı!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı sistem hattı için düğmeye basıldı. Proje 1 milyar 268 milyon 691 bin 875 TL'ye mal olacak.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Şişhane Meydanı düzenlemesi görenleri şaşkına çevirdi!

Şişhane Meydanı’nda bir süredir süren meydan düzenleme çalışması geçtiğimiz aylarda tamamlandı, ortaya çıkan manzara görenleri şaşkına çevirdi.

Odunpazarı Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamam!

Eskişehir Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamamlandı. Proje Londra'da LEAF ödüllerinde Yılın Kentsel Tasarımı seçilmişti...

Çevre ve Şehircilik'in sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personellere yeni düzenleme geldi..

Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yarımada'nın önemli noktaları arasında yer alan Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları ile buralara erişim sağlayan caddelerin yeniden düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renevasyonu ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imza attığı Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyonu ödül aldı.Tabanlıoğlu projesi, LEAF Awards 2017’de de yarışma jürisi tarafından Yılın Yenileme Çalışmas dalında birinci seçildi.

Beyazıt Meydanı düzenleme projesi Haberi

Beyazıt Meydanı düzenleme projesi

Beyazıt Meydanı'ndaki hız kesmeden devam eden yenileme çalışmaları havadan görüntülendi. Beyazıt Meydanı yenileme çalışmaları kapsamında, Darülfünun Alt Geçidi yeniden inşa edildi. Bu sırada yıkılan 8 dükkândan kazanılan alan ise yayalara tahsis edildi. İstanbul Üniversitesi'nin önündeki merpenlerin düzenlenmesi ve zeminde yapılan çalışmalar ise devam ediyor. Altgeçidin yeniden yapımı sırasında dükkânların arka bölümünde ortaya çıkan sarnıç, koruma altına alındı... Beyazıt Meydanı'ndaki yenileme çalışmaları havadan görüntülendi. 8 dükkândan kazanılan alanın yayalara tahsisinin, meydandaki tarihi yapıları ortaya çıkardığı ve meydana ferah bir görünüm kazandırdığı görülüyor. İÜ'nün önündeki merpenler ve zeminde yapılan çalışmalar da devam ediyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan Beyazıt Meydanı ile ilgili Kentsel Tasarım Fikir Projesi, kurul tarafından onaylandı, Uygulama Projesi ise onayda bekliyor. Bu kapsamda, Vezneciler'de 50 yılı aşkın süredir kullanılan ancak...