17 / 05 / 2024

Beykoz Cam Sanat Merkezi iletişim

Beykoz Cam Sanat Merkezi iletişim

Beykoz’un camcılık geleneğini tekrar canlandırmak, turizm ve de ekonomiye kazandırmak amacıyla başlatılan projeyle Polonezköy ve de Cumhuriyetköy arasında yer alan bölge ‘ Cam Vadisi ’ne dönüşüyor.

Kimliksiz yapı inşaat dönemi sona eriyor!

Beykoz Cam ve Billur Müzesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimliksiz yapı inşa döneminin sona erdiğini dile getirdi. 

Tabiata göç eden ünlülerin tercihi Beykoz oldu!

Bir zamanlar İstanbul’un en merkezi semtlerinde oturan ünlüler, son dönemlerde tabiata doğru göç ediyor. Birçok sanatçı, geçmişte akıllarına bile getirmedikleri Anadolu yakasının uzak diyarı olarak bilinen Beykoz’da yaşıyor.

Beykoz'a billur ve cam müzesi inşa ediliyor!

Beykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak olan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

Kavacık Kültür ve Sanat Merkezi 17 Şubat'ta açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beykoz Belediyesi, Kavacık Kültür ve Sanat Merkezi'ni 17 Şubat'ta hizmete açıyor.

Riva Cam Sanat Merkezi hizmete açıldı!

Beykoz Camcılığını yeniden canlandıracak ve turizmle buluşturacak olan “Riva Cam Sanat Merkezi” hizmete açıldı.

Beykoz Kundura sanat merkezine dönüşüyor!

Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüşme süreci devam ediyor. Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle başlayan sözlü tarih projesi 2 yıldır sürüyor.

1935 yılında Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası üretime başlayacak!

1935 yılında Atatürk'ün talimatıyla Türkiye'nin cam ihtiyacını karşılamak için kurulan Şişecam Topluluğu'nun Beykoz Paşabahçe'deki, 'Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası', 16 usta ve 120 amale ile üretime başlayacakmış.

2002 yılında Beykoz Paşabahçe Cam Fabrikası kapatılacakmış!

2002 yılında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, 1935 yılında üretime başlayan, ''Paşabahçe'' markasının doğduğu, Beykoz Paşabahçe Fabrikası'nı verimsiz olduğu ve zarar ettiği için kapatma kararı almış.

Riva’ya Cam Sanat Merkezi kuruluyor!

“Riva Cam Sanatı ile Buluşuyor” Projesi’yle kurulacak olan Cam Sanat Merkezi’yle ilgili genel kurula bilgi veren Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu merkezde eğitim, satış ve tanıtım çalışmaları yapılacağını söyledi.

Çeşm-i Bülbül'ün tarihi!

Mavi ve beyaz çizgilerin raks ederek bülbül gözüne ulaşmasını anlatan bir sanat eseridir çeşmibülbül… Osmanlı cam sanatını doruk noktasına taşıyan çeşmibülbül, bugün de usta ellerde hayat buluyor.

Trakya Cam, ‘T Buluşmaları’nın ilkinde ünlü Japon mimar Sou Fujimoto’yu ağırladı!

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam’ın bu yıl ilk kez düzenlediği ‘T Buluşmaları’, İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, dünyaca ünlü mimar Sou Fujimoto konuşmacı olarak katıldı.

Beykoz Camı turistik bölgelerde tanıtılacak!

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından geliştirilen, “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi” kapsamında yeni fikirler üretmek amacıyla, Beykozlu cam ustaları ve işadamları bir araya geldi.

Beykoz Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 561. yılını konserle kutlayacak!

İstanbul’un Fethi’nin 561. yıl dönümünü Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenecek özel bir programla kutlanacak. Beykozlular fethin yıl dönümünü sanatçı Uğur Işılak konseri ve mehteran gösterisi ile karşılayacak.

Beykoz Cam Sanat Merkezi iletişim Haberi

Beykoz Cam Sanat Merkezi iletişim

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülen ‘Beykoz Camcılığının tarihi mirasını koruma ve turizme kazandırma projesi’ kapsamında, Polonezköy’de kurulan ‘Beykoz Can Sanat Merkezi’nin açılışı İstanbul Valisi sayın Hüseyin Avni Mutlu, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in katılımıyla gerçekleştirilecek.


Beykoz’un yüzlerce yıllık camcılık geleneğini tekrar canlandırmak, turizm ve ekonomiye kazandırmak amacıyla başlatılan projeyle  Polonezköy ve Cumhuriyetköy arasındaki bölge ‘Cam Vadisi’ne dönüşüyor. Yarın düzenlenecek olan etkinlik saat 11.00'de...