18 / 05 / 2024

Beykoz Camı

Beykoz Camı

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından geliştirilen, “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi” kapsamında yeni fikirler üretmek amacıyla, Beykozlu cam ustaları ve işadamları bir araya geldi.

Kimliksiz yapı inşaat dönemi sona eriyor!

Beykoz Cam ve Billur Müzesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimliksiz yapı inşa döneminin sona erdiğini dile getirdi. 

Beykoz'a billur ve cam müzesi inşa ediliyor!

Beykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak olan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

Riva Cam Sanat Merkezi hizmete açıldı!

Beykoz Camcılığını yeniden canlandıracak ve turizmle buluşturacak olan “Riva Cam Sanat Merkezi” hizmete açıldı.

1935 yılında Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası üretime başlayacak!

1935 yılında Atatürk'ün talimatıyla Türkiye'nin cam ihtiyacını karşılamak için kurulan Şişecam Topluluğu'nun Beykoz Paşabahçe'deki, 'Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası', 16 usta ve 120 amale ile üretime başlayacakmış.

2002 yılında Beykoz Paşabahçe Cam Fabrikası kapatılacakmış!

2002 yılında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, 1935 yılında üretime başlayan, ''Paşabahçe'' markasının doğduğu, Beykoz Paşabahçe Fabrikası'nı verimsiz olduğu ve zarar ettiği için kapatma kararı almış.

Riva’ya Cam Sanat Merkezi kuruluyor!

“Riva Cam Sanatı ile Buluşuyor” Projesi’yle kurulacak olan Cam Sanat Merkezi’yle ilgili genel kurula bilgi veren Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu merkezde eğitim, satış ve tanıtım çalışmaları yapılacağını söyledi.

Beykoz Camı turistik bölgelerde tanıtılacak!

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından geliştirilen, “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi” kapsamında yeni fikirler üretmek amacıyla, Beykozlu cam ustaları ve işadamları bir araya geldi.

Cam Sanat Merkezi Polonezköy’de açıldı!

“Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma Ve Turizme Kazandırma Projesi” kapsamında Polonezköy ’ de kurulan “Cam Sanat Merkezi” İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ nun katılımıyla açıldı...

Şişecam Beykoz arazisi satış sürecini DTZ Pamir&Soyuer Gayrimenkul ile yürütüyor!

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Beykoz arazisinin satış ya da diğer yöntemlerle değerlendirilmesine ilişkin danışmanlık hizmetini DTZ Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş. ile yürütmeye devam ediyor...

Beykoz Cam Sanat Merkezi yarın açılıyor!

Beykoz’un camcılık geleneğini tekrar canlandırmak, turizm ve de ekonomiye kazandırmak amacıyla başlatılan projeyle Polonezköy ve de Cumhuriyetköy arasında yer alan bölge ‘ Cam Vadisi ’ne dönüşüyor.

Şişecam Beykoz'daki arazisini satmaktan vazgeçti!

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş, Beykoz'da bulunan arazisini ihale yolu ile satmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Şişecam bu kararı hizmet aldığı DTZ Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık ile birlikte aldı...

Beykoz Paşabahçe fabrikası otel mi olacak?

Türkiye'nin ilk cam fabrikası olan Paşabahçe Cam Fabrikası satışa çıkarıldı. Beykoz Belediye Meclis Üyesi Mimar Halit Kılıç, Beykoz'da endüstriyel miras olan fabrikaların otel projelerine dönüştüğünü söyledi...

Şişecam Beykoz'daki arsalarını satışa çıkardı!

TÜRKİYE Şişe ve Cam Fabrikaları Beykoz İncirköy'deki arsalarını satışa çıkardı. İstanbul Boğazı kıyısında bulunan arsaların üzerinde, Şişecam tarafından üretim tesisi olarak kullanılan eski Paşabahçe Fabrikası da bulunuyor...

Beykoz Camı Haberi

Beykoz Camı

Camın bilinirliğini artırmayı, ilçedeki köklü camcılık geleneğini yeni ustalarla geleceğe taşımayı, Beykoz’un simgesi haline gelen camın gelişimini hedefleyen istişare toplantısına Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile ilçedeki cam atölyeleri temsilcileri, ustalar ve Cam Ocağı Vakfı yöneticileri katıldı.

Başkan Çelikbilek: “Cam, Bölge İnsanı İçin Nimet ve Emanettir”

Cam ustalarına hitaben yaptığı konuşmada, camla ilgili konuların kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Başkan Çelikbilek, “Cam işiyle ilgili beklentimiz yüksek, ancak biraz sabır ve gayret lazım. Cam bu bölgede oturan insan için nimet ve emanettir. Cama olan vefamızı göstermemiz gerekir.  Hayatınızın kazanç ve imkân noktasında camcılık, özellikle sizin hayatınızda çok yer tutuyor. Ben de camda çalışan bir babanın helal kazancıyla büyümüş bir insanım. Vefasızlık yapmak bize düşmez. Beykoz’u camla özdeşleştirecek her çalışmaya...