06 / 05 / 2024

Beykoz Cumhuriyet köyü

Beykoz Cumhuriyet köyü

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Beşiktaş'ın Beykoz'daki arazisi için karar verildi! Futbol köyü inşa edilecek!

Beşiktaş'ın Beykoz'da bulunan 21 dönümlük arazisine bir Futbol Köyü inşa edeceği belirtiliyor.

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Mart ayında aylık yüzde 5,4 ve yıllık yüzde 132,8 artışla 809,3 seviyesinde gerçekleşti.

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Kadıköy esnafından kira tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir senedir faaliyet gösteremeyen Kadıköy esnafını dinledi. Esnaf kiralarını ödeyememekten yakındı. 

Türkiye’nin ilk dev hobi köyü Gölbaşı’nda kuruluyor!

Atatürk'ün ölmeden önce 1937 yılında tasarladığı Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayan 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesi Gölbaşı’nda çalışmalara başlıyor.

Ankara'da ‘İdeal Cumhuriyet Köyü’ kuruluyor! 2 bin dönüm alanda hobi bahçeleri yapılacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı MHP’li Şimşek, Atatürk’ün 83 yıl önce tasarladığı ‘İdeal Cumhuriyet Köyü’nü kurmak için çalışmalara başladı. Hedef tarıma destek olmak.

Neslihan Kozanoğlu'nun Çatalca Cumhuriyet Köyü'ndeki lüks çiftliği!

Neslihan Kozanoğlu,  pandemi sonucunda yasakların yükseldiği günlerini Çatalca Cumhuriyet Köyü'nde kendi çiftliğinde geçirdi. Kozanoğlu, yaz aylarında ise çiftliğini özel organizasyonlar için de kiralıyor. 

Ali Kahyaoğlu Beykoz'da 10 dönümlük bir çiftlik kurdu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanlığı da yapan Ali Kahyaoğlu, Atatürk'ün göçmenler için kurduğu Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde 10 dönümlük bir çiftliğe imza attı. Buraya büyük dedelerinin ve babasının ortak ismi olan Esat Bey Çiftliği adını verdi.

Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı imar planı askıya çıktı!

İstanbul Beykoz İlçesi Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı (Mahmuz) Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı..

Kıyı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verildi!

Cumhuriyet Halk Partisiİzmir Milletvekili Murat Bakan'ın ilk imza sahibi olduğu Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi için komisyonda görüşmeler başladı..

Beykoz Yalıköy'de 3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Beykoz Yalıköy Mahallesi'nde yer alan 189,76 metrekare büyüklüğündeki bahçeli ahşap iki ev nitelikli taşınmaz 3 milyon TL bedel ile icradan satılıyor.

Bursa Aksu Köyü’ndeki tarihi okul yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi konumlarından biri olan’ Aksu Köyü’nün tarihi okul binasında sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Beykoz Cumhuriyet köyü Haberi

Beykoz Cumhuriyet köyü

Adını ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alan, İstanbul'un Beykoz ilçesinde konumlanan Cumhuriyet köyündeki Atatürk Korusu'nun kiralandığı ileri sürüldü.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; korunun da içinde olduğu 150 dönümlük orman alanı Orman Fakülteliler Derneği’ne kiralandı. Rize Kalkandere Vakfı da söz konusu alanın bir kısmını kiraladığını ve alanda düğün salonundan restorana birçok eğlence tesisi inşa edeceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvuru da bulunarak Atatürk Korusu’nun da olduğu alanın ekolojik ve kültürel yapısının korunabilmesi amacıyla kendilerine tahsis edilmesini talep etti. CHP’li meclis üyesi Cemal Sataloğlu, “Atatürk yadigârı bu koru yok edilmek isteniyor” dedi. 

Eski Rize Kalkandere Vakfı Başkanı Gürsel Aycibin, sosyal medya hesabından konuya ilişkin “Kalkandere Vakfı mesire alanı” ismiyle paylaştığı videoda, söz konusu 150 dönümlük arazinin 30 dönümü...