19 / 05 / 2024

beykoz kasrı restore

beykoz kasrı restore

Başbakan Erdoğan, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı olan ve restore edilen Beykoz Kasrı ile Yıldız Sarayı'nda inceleme yaptı. İncelemelerde TBMM Başkanı Cemil Çiçek de bulundu...

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Hıdiv Kasrı restorasyonu için Ekrem İmamoğlu'na prens ve prensesten mektup!

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

Beykoz'daki Yeşil Köşk 8.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İstanbul Beykoz’da 1860 yılında hayata geçirilen tarihi Yeşil Köşk satışa çıkarıldı. Ünlü dekoratör Serdar Gülgün tarafından aslına uygun olarak restore edilen köşk için 8,5 milyon TL'lik bedel belirlendi.

Beykoz'daki Türk Evi restore ediliyor!

Beykoz’un İncirköy Mahallesi’nde yre alan 100 yıllık ikiz yapılı Türk Evi Beykoz Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore ediliyor. 

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi! 1845'te Beykoz'da inşa edilen Şeyh Ethem Efendi Tekkesi Beykoz Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Belediyesi, ilçede yer alan Şeyh Ethem Efendi Tekkesi'ni restore etti. Tekke yapılan restorasyonla özgün kimliğine kavuştu.

Beykoz Mecidiye Kasrı hizmete açıldı!

Beykoz Mecidiye Kasrı, restore edilip müze olarak hizmete açıldı. TBMM Milli Saraylar'a bağlı müze düzenlenen törenle açıldı.

Bahçelievler Siyavuşpaşa Kasrı için restorasyon talebi!

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Bahçelievler Belediyesi'ne kütüphane olarak tahsis edilen tarihî Siyavuşpaşa Kasrı'nın bakımsız hali yürek burkuyor. 2009'da restore edileceği açıklanan 444 yıllık yapı için restorasyon bekleniyor...

1942 yılında Belediye Hidiv Kasrı'nı restore ettirecek!

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

1937 yılında Ayazağa Kasrı yeniden canlanacak!

1937 yılında Maslak'ta bulunan Ayazağa Kasrı restore edilerek yeniden hayat bulacakmış. Başbakan İsmet İnönü'nün talimatıyla başlayan restore çalışmaları tamamlandıktan sonra tarihi kasır Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edilecekmiş.

2006 yılında Beykoz Kasrı için Kadir Topbaş'a tam yetki!

2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beykoz Kasrı'nın da içinde bulunduğu 200 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi için Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tam yetki vermiş.

1999 yılında Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş!

1999 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Saraylar Dairesi'ne devredilen tarihi Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş. Bakımsızlıktan dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi yapı eski günlerine dönmeyi bekliyormuş.

1999 yılında Beykoz Kasrı müze olacakmış!

1999 yılında Milli Saraylar'a devredilen Beykoz Kasrı müze olacakmış. 1855 yılında Hidiv Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın temelini attığı, mimarlığını ise Balyan kardeşlerin yaptığı tarihi bina restore edildikten sonra müze olacakmış.

beykoz kasrı restore Haberi

beykoz kasrı restore
Başbakan Erdoğan, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı olan ve restore edilen Beykoz Kasrı ile Yıldız Sarayı'nda incelemelerde bulundu. İncelemelerde TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yer aldı. Erdoğan ve beraberindekiler, Beykoz'a karadan gidip Kıyı Emniyeti'ne ait tekneyle Dolmabahçe'ye geçti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı Beykoz Kasrı ile Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Dün resmi programı bulunmayan Erdoğan, saat 11.00'de Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıktı.
 
TEKNEYLE GEÇTİLER

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne gitmesi beklenirken, konvoy Ümraniye yönüne yöneldi. Başbakan'ın konvoyu Şile Otobanı üzerinden TEM Otoyolu'na çıktı. Konvoy, TEM Otoyolu Kavacık ayrımından Beykoz'a doğru ilerledi. Koruma polisleri ve trafik ekipleri, yolu keserek gazetecilerin geçişine izin vermedi. Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, restore edilen Beykoz Kasrı'nda incelemelerde bulundu....