30 / 04 / 2024

Beykoz orman davası

Beykoz orman davası

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez'den Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Beykoz'un 1-5000 ve 1-1000 ölçekli Revizyon İmar Planları ile ilgili açık mektup geldi.

Beykoz Belediyesi, yeni spor kompleksi inşaatı için düğmeye bastı!

İstanbul Beykoz Belediyesi 1908 seyirci kapasiteli Beykoz Spor Ormanı'nda yapımına başlayacak projenin inşaatına başlandığını duyurdu. İşte yeni spor kompleksi hakkında merak edilenler...

Long Brıdge İnşaat Metal Elektrik Orman Ürünleri Ambalaj Geri Dön. Oto.Nak.Plas.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Long Brıdge İnşaat Metal Elektrik Orman Ürünleri Ambalaj Geri Dön. Oto.Nak.Plas.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Beykoz'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Aydoğan tarafından kuruldu.

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Beykoz'daki orman arazisi yapılaşmaya açıldı iddiası!

İstanbul'un Beykoz ilçesinde orman arazisinde konut projesinin yapılacağı ve böylece yapılaşmanın başlayacağı ifade ediliyor. 657 daireye yer verilecek olan proje kapsamında, bin 946 araç kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Proje, Beykoz ilçe merkezine 3 kilometre mesafede konumlanıyor.

MESA Orman I’in teslimleri bu ay!

MESA, Beykoz Çubuklu MESA Orman I’deki konut telimlerini bu ay gerçekleştiriyor. MESA Orman I, şehirden uzaklaşmadan, doğa ile komşu bir yaşam sunuyor.

Beykoz'da gayrimenkul danışmanını öldürten emlakçı davasında şüpheliler tutuklandı!

Beykoz'da gayrimenkul danışmanlığı yapan Selçuk Özdemir'in (47) alacak verecek meselesi olduğu emlakçı tarafından öldürtülmesiyle ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Beykoz'un imar plan notları yargıdan döndü!

Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde Hasan Başkaya ve 131 kişinin bir araya gelip açtığı imar planı notları davası yargıdan döndü...

Sumaylar İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sumaylar İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile bugün Nusrettin Kurt tarafından kuruldu.

Ekinerler İnşaat Metal Makina Orman Ürünleri Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekinerler İnşaat Metal Makina Orman Ürünleri Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Berber tarafından kuruldu.

Ertek Hafriyat Orman Ürünleri Otomotiv İnşaat ve Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ertek Hafriyat Orman Ürünleri Otomotiv İnşaat ve Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Gülser Kemendi tarafından kuruldu. 

Akiş GYO Beykoz projesi imar planı iptal davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı.

Beykoz Belediyesi, mesire alanını Okçular Vakfı’na verdi!

Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı mesire alanının kullanım hakkını 2043 yılına kadar 'bedelsiz bir şekilde' Okçular Vakfı’na verdi...

Beykoz orman davası Haberi

Beykoz orman davası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 30.12.2014 tarih ve 13559 sayılı olur verilen Beykoz İlçesi Koruma Amaçlı 1-5000 ve 1-1000 ölçekli Revizyon İmar Planlarının yaklaşık 900 dönümlük kısmı (184 ada 7 parsel ) hukuken halen devlet ormanı olan alanda kalmaktadır.



184 ada 7 parsel numaralı taşınmazda yapılan 2b çalışmaları açılan davalar nedeniyle kesinleşmemiştir. Bu alan hukuken halen devlet ormanı olup, yaklaşık 300 dönümlük kısmının 1961 yılından önce, 600 dönümlük kısmının 1981 yılından önce orman vasfını kaybedip kaybetmediğine hava fotoğrafları incelenmek suretiyle sayın mahkemece karar verilecektir. ( Bu inceleme sonucunda Sayın mahkemece verilecek kararda dava konusu bu alanın büyük bir kısmı Devlet Orman tahdidi içinde bırakılabilir.)



Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğünün Beykoz Kadastro Müdürlüğüne yazdığı 05.12.2011 tarihli yazıda bu konu aşağıdaki şekilde açıklanmaktadır;

‘’ Beykoz...