17 / 05 / 2024

beykoz özel alan projesi

beykoz özel alan projesi

İstanbul'da orman vasfını kaybetmiş arazilerin (2B) en fazla bulunduğu ilçe olan Beykoz'da Türkiye'nin ilk 'özel proje alanı' olarak belirlenen mahallelerin sayısı 9'dan 25'e çıkarıldı..

Beykoz’da pek çok alanın sit derecesi düşürüldü! Kuzey Ormanları'nda rant tehlikesi! 

Beykoz’da ormanlık alanların da yer aldığı pek çok alanın sit derecesi düşürüldü. Uzmanlar bunun bir tehdit olduğunu ve sit derecesi düşürülen bu alanların ranta açıldığını savundu. İşte ayrıntılar...

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

İl Özel İdare, Çanakkale Ayvacık'taki günübirlik tesis alanını satışa çıkardı!

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Ayvacık'ta yer alan günübirlik tesis alanını satışa çıkardı. 

İl Özel İdare KDV'den muaf konut ve ticari alan imarlı arsa satacak!

Düzce İl Özel İdaresi İl Encümeni, Düzce Kültür Mahallesi'nde yer alan konut ve ticari alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

İl Özel İdaresi'nden ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Sivas Merkez Kılavuz Mahallesi'nde yer alan ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı ticari alan imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Muş Merkez'de ticari alan imarlı arsa satıyor. Arsanın satış ihalesi 18 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İl Özel İdaresi konut alanı imarlı arsa satıyor! Bu tarihe dikkat!

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kırıkkale Yahşihan'da yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Merakla beklenen ihale 15 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Beykoz’da bir mahalle daha kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Beykoz’da bir mahalle daha kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Beykoz'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Beykoz'da sit alanına yapılan kafeye tepki! 

Beykoz halkının çivi çakamadığı bir bölgede SİT ve 1. Derece Arkeolojik Kazı alanı olan araziye yasalara aykırı olarak yapılan cafe tepkilere sebep oldu. 

beykoz özel alan projesi Haberi

beykoz özel alan projesi

İstanbul'da orman vasfını kaybetmiş arazilerin (2B) en fazla bulunduğu ilçe olan Beykoz'da Türkiye'nin ilk 'özel proje alanı' olarak belirlenen mahallelerin sayısı 9'dan 25'e çıkarıldı. 


Bölgede yapıları bulunan vatandaşlara Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün incelemesi sonrasında 30 Mart'a kadar tapularını dağıtacaklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Ortaya çıkan astronomik arazi fiyatları üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığımız başvuru sonucunda özel proje alanı 15 mahalle ve 10 da köy olmak üzere toplamda 25'e çıkarıldı. 4 mahallenin imar planları onay için bakanlıkta bulunuyor. Bunlar onaylanınca bölgedeki imar planları düzenlenecek" dedi. 


İLK DEFA TOKİ ÇEKİLDİ 


Bu mahallelerdeki yeni yapılaşmanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce TOKÎ yoluyla yapılmasına karar verildiğini belirten Çelikbilek, "Halkımız TOKÎ'den rahatsız oldu, bu kurumu istemedi. Biz kendimiz araya girerek, bize vermelerini...