29 / 04 / 2024

Beykoz Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı

Beykoz Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) Ekim ayı Yürütme kurulu toplantısı TDBB Yürütme Kurulu üyesi, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ev sahipliğinde Beykoz’da gerçekleştirildi. İşte toplantıda ele alınan konular...

İstanbul'un bazı bölgelerinde Türklerin dükkanları kalmadı! Araplar otel de alıyor: Kiralar bu yüzden uçuyor!

İstanbul'un Aksaray, Esenyurt, Beyoğlu gibi ilçelerinde yaşayan Suriyeliler kendilerini kimsenin kabul etmediğini belirtiyor. Türk vatandaşlar ise bazı yerlerde Türk dükkan bile kalmadığını, otelleri bile Arapların aldığını belirtti. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türk iş dünyasının duayen ismi Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar vefat etti

Türk iş dünyasının sevilen isimleri arasında yer alan ve Türkiye ekonomisine üretim ve ihracat potansiyeli ile önemli katma değerler sağlayan ünlü iş insanı vefat etti.

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

Eskişehir Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti ama bugün eser ortaya çıkıyor" dedi. 

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

Cahit Turhan, Kanal İstanbul'un ne kadar yanlış olduğuna katkı sunuyor! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Dünyası Sivil toplum buluşmasına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "Cahit Turhan, Kanalın ne kadar yanlış bir şey olduğuna katkı sunuyor, daha da çok sunacak gibi" dedi... 

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi! 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi.

Kocaeli'ye 47 proje ile 286 milyon TL'lik yatırım!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'ye 47 proje ile 286 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyledi.

Kocaeli Demirciler Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, restore çalışmaları tamamlanmak üzere olan Demirciler Konağı'nın tarihe ışık tutacağını söyledi.

Beykoz Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı Haberi

Beykoz Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı

Birlik Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığındaki toplantıya, Yürütme Kurulu Üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı katıldı.


Toplantıda ilk olarak, Birlik Genel Sekreteri Fahri Solak Eylül ayındaki toplantıdan bu güne yapılan faaliyetler, 26 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Rahmankul Han Anma Programı ve Birliğin, Kasım ayında  KKTC’de bulunan üye belediyelere yönelik Kocaeli’de  gerçekleştirileceği  “Su Yönetimi” ile Kırgızistan’da bulunan üye belediyelere yönelik Şahinbey  ve İstanbul’da gerçekleştirileceği “Belediye İştirakleri ve Kentsel dönüşüm” eğitim programlarının içerikleri hakkında bilgi verdi.


TDBB, güz döneminde üç belediyecilik eğitimi daha yapacak


Bilgilendirmenin ardından gündemlerin görüşülmesiyle devam eden toplantıda, bölgesel gelişmeler...