13 / 05 / 2024

Beylerbeyi ağaç

Beylerbeyi ağaç

Beylerbeyi'ndeki yol çalışması nedeni ile ağaçlara inceleme yapıldı. Validebağ Gönüllüleri, CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Ormancılar Derneği Marmara Şube Başkanı İsmail Başoğlu, kesim yapılan alanda bir araya geldi.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Tahincioğlu'ndan İstanbul'a 7 yeni proje!

Tahincioğlu, inşaat sektöründe karma kullanım projeleriyle dikkat çekiyor. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Kartal, Kozyatağı, Beykoz, Beylerbeyi, Ataşehir, Bahçelievler ve Çengelköy gibi birçok bölgede planlama aşamasında olan projelerimiz mevcut" dedi...

TFF Beylerbeyi Tesisleri açıldı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Beylerbeyi Tesisleri açıldı. Açılış törenine spor camiasından önemli isimler katıldı. Törenin ardından katılımcılar TFF Başkanı Hüsnü Güreli ev sahipliğinde tesisi gezdiler.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı!

Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatması hedeflenen ve 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli Pazartesi açılıyor!

1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 19 Eylül Pazartesi günü trafiğe açılacak. Tünelin 45-50 dakikada geçilen yolu 3 dakikaya düşürmesi bekleniyor

Tolga Karel Beylerbeyi'ndeki evini 1 milyon TL’ye satışa çıkardı!

Son olarak oynadığı projeden parasını alamayan Tolga Karel, Beylerbeyi’ndeki üç katlı evini 1 milyon TL’ye satışa çıkardı.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli trafiğe açılıyor!

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor.

2002 yılında Palmiye Boğaziçi Evleri satışa sunulmuş!

2002 yılında Üsküdar Beylerbeyi'nde inşa edilen Palmiye Boğaziçi Evleri satışa sunulmuş. Boğaz manzaralı 21 adet villanın bulunduğu site toplam 20 bin metrekare alanda inşa edilmiş.

1977 yılında Halil Paşa Yalısı tamamen yanmış!

1977 yılında, Beylerbeyi semti büyük bir tehlike geçirmiş. İskele Meydanı'ndaki Avukat Hayrettin Bey'in yalısı ve Halil Paşa Yalısı, tüp patlaması sonucu çıkan yangında tamamen yanarak enkaz haline gelmiş.

1966 yılında Hasip Paşa Yalısı 2 milyon liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 157 liraya satıldığı 1966 yılında, Hasip Paşa Yalısı 2 milyon liraya satılacakmış. Beylerbeyi'nin en gösterişli yalılarından biri olan Hasip Paşa Yalısı'nı 12 bin 739 adet altın parasına almak mümkünmüş.

Beylerbeyi Hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultan I. Abdülhamid'in annesi Rabia Sultan için yaptırılan 236 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı'nın 65 yıllık sahibi Türkan Bal, diğer hissedarlarla restorasyon konusunda anlaşamayınca hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkardı..

Beylerbeyi ağaç Haberi

Beylerbeyi ağaç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullanacağı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü ve Beylerbeyi Sarayı çevresindeki trafik yoğunluğunu hafifletmek için yapılan kavşak ve yol genişletme çalışmaları sırasında ağaçların katledildiği noktada inceleme yapıldı. Validebağ Gönüllüleri, CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Ormancılar Derneği Marmara Şube Başkanı İsmail Başoğlu, kesim yapılan alanda biraraya geldi. Öğüt "Bu yolun yapımı trafiği çözmeyecek. Bizim her şeye karşı olduğumuzu düşünüyorlar fakat 3. köprünün yapımı da İstanbul trafiğini çözmeyecek" dedi. 


Validebağ'da hareketlilik! Detaylar için tıklayın!


Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şube Başkanı İsmail Başoğlu "Tarihi tahrip etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İnsanın ve tarihi dokuların kıymeti bilinmiyor" dedi. Başoğlu, çalışmanın ortasında kalan asırlık ağacın kuruyacağı ve kesilmesine gerek kalmadan devrilebileceği uyarısında da...