01 / 05 / 2024

Beylerbeyi Hamamı satışa mı çıktı

Beylerbeyi Hamamı satışa mı çıktı

Sultan I. Abdülhamid'in annesi Rabia Sultan için yaptırılan 236 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı'nın 65 yıllık sahibi Türkan Bal, diğer hissedarlarla restorasyon konusunda anlaşamayınca hamamı 11.3 milyon TL'ye satışa çıkardı..

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Kapıağası Yakup Ağa Hamamı 96 milyon TL'ye satılıyor!

471 yıl önce İstanbul Kocamustafapaşa'da Mimar Sinan tarafından inşa edilen Kapıağası Yakup Ağa Hamamı satışa çıkardı. Emlak piyasasına giren tarihi yapının fiyatı ise 96 milyon TL olarak belirlendi.

Balat Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı!

Mimari açıdan sanat eseri olan ve Mimar Sinan tarafından yapılan İstanbul Balat’taki Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı

Tarihi Balat Hamamı satışa çıktı!

İstanbul Balat’ta yapımı 1490’lı yıllara dayanan tarihi hamam sahibinden.com’da satışa çıkarıldı. Balat’ta Ferruh Kethuda Camii ve Tarihi Surp Hiresdagabet Ermeni Kilisesi ile komşu olan ve yapıldığı döneme dair tüm özellikleri içinde barındıran tarihi hamama istenen bedel ise 3 milyon TL.

Samsun Bafra'da 350 yıllık hamam satılıyor!

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde de geçen 350 yıllık hamamın sahibi, satışa çıkardığı tarihi yapının turizme kazandırılmasını istiyor.

Tolga Karel Beylerbeyi'ndeki evini 1 milyon TL’ye satışa çıkardı!

Son olarak oynadığı projeden parasını alamayan Tolga Karel, Beylerbeyi’ndeki üç katlı evini 1 milyon TL’ye satışa çıkardı.

Osmangazi'deki 600 yıllık Oruçbey Hamamı satılıyor!

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Oruçbey Hamamı, sahiplerince 1 milyon 650 bin liradan satışa çıkarıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri hamamın, tapusunun bulunduğu kişilerce satılabileceğini ifade etti.

2005 yılında Tophane Hamamı satışa çıkarılmış!

Mimar Sinan'ın 1583 yılında inşa ettiği Tophane Hamamı, 2005 yılında Eskidji Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılmış. 865 metrekare alanı bulunan hamam 2 milyon dolara satılacakmış.

2002 yılında Palmiye Boğaziçi Evleri satışa sunulmuş!

2002 yılında Üsküdar Beylerbeyi'nde inşa edilen Palmiye Boğaziçi Evleri satışa sunulmuş. Boğaz manzaralı 21 adet villanın bulunduğu site toplam 20 bin metrekare alanda inşa edilmiş.

2001 yılında Mimar Sinan'ın hamamı satışa çıkarılmış!

2001 yılında Sinan'ın eseri Ayakapı Hamamı sahibi tarafından satışa çıkarılmış. Sahibi, depo olarak kullandığı 730 metrekarelik alan üstüne kurulu hamam için 3 milyon dolar (22 bin 900 adet altın parası) istiyormuş.

Beylerbeyi Hamamı satışa mı çıktı Haberi

Beylerbeyi Hamamı satışa mı çıktı

Sultan I. Abdülhamid'in annesi Rabia Sultan için yaptırılan 236 yıllık tarihi Beylerbeyi Hamamı'nın 65 yıllık sahibi Türkan Bal, diğer hissedarlarla restorasyon konusunda anlaşamayınca hamamı iki katlı ahşap köşk, iki katlı taş bina ve bir müştemilat ile birlikte satışa çıkardı. Bal, "Aslında anılarımı satıyorum" dedi.


 Beylerbeyi'nde sanatçı ve elit kesimin müdavimi olduğu tarihi Beylerbeyi Hamamı; içindeki " iki katlı ahşap köşk, iki katlı taş bina ve bir müştemilatı ile birlikte 11 milyon 300 bin liraya satılıyor. Hamamın hissedarlarından Türkan Bal, hamamın 236 yıllık bir geçmişi bulunduğunu ve 65 yıldır da ailesine ait olduğunu belirterek hikâyesini şöyle aktardı: "Abdülhamid zamanında yapılan hamam Beylerbeyi Camii'nden bir yıl önce inşa edilmiş. Osmanlı'da hemen her caminin yakınında bir de hamam yapılırdı ki camide çalışanlar abdest...