07 / 05 / 2024

Beylikdüzü inşaat İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

Beylikdüzü inşaat İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede iş yapan müteahhit ve yapı denetimcileriyle Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu’nun yönettiği toplantının konusunu “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” oluşturdu.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Türk Kızılay'dan Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye ilçesinde kat karşılığı bina inşaat işi ihale edecek. İhale 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

İnşaat işçisinin sosyal medya paylaşımı yardıma muhtaç kadını ev sahibi yaptı!

Yozgat'ta inşaat işçisi Resul Doğaner'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım üzerine bir araya gelen hayırseverler, yalnız yaşayan 52 yaşındaki ihtiyaç sahibi kadına 100 metrekare büyüklüğünde ev inşa edilmesini sağladı

Riyad’da mahsur kalan inşaat işçilerinden çağrı!

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılında metro inşaatı için Riyad'a getirilen ve burada mahsur bırakılan işçiler, “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz” dedi.

Elazığlı inşaat işçileri: Çalışmazsak yaşayamayız!

Elazığ merkezdeki bir inşaatta çalışan 15 inşaat işçisi, koronavirüs salgını tehlikesinden tedirgin olmalarına rağmen günlük paralarını kazanmak için çalışmaya devam ediyor...

Elazığ'daki binalarda düz inşaat demiri kullanımı yıkımı artırdı mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Bursa Karacabey'de kat karşılığı inşaat işi ihale edilecek!

Türk Kızılayı Karacabey Şube Başkanlığı, Bursa Karacabey'de kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 29 Mayıs'ta yapılacak..

Rıdvan Fadıloğlu: TOKİ dışında inşaat işi yapmayacağız!

Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil bölgesindeki konutlar hakkında açıklama yaptı. Bundan sonra TOKİ dışında inşaat işi yapılmayacağını söyledi.

Meksika duvarının inşaatına Fransız inşaat devi Lafarge talip!

Fransız inşaat devi LafargeHolcim, duvar için gereken çimentoyu vermeye hazır olduğunu açıklayınca Fransa kamuoyu ayağa kalktı. LafargeHolcim Başkanı Eric Olsen "Biz Amerika'da da bir numaralı çimento üreten firmayız" dedi.

Gülben Ergen'den anaokulu inşaatı için 350 bin TL!

Çocuklar Gülsün Diye derneğinin 37’nci anakoulu Eskişehir'de inşa ediliyor. Gülben Ergen'in okul inşaatı için cebinden 350 bin lira harcadığı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'da 2 Türk inşaat işçisi mahsur kaldı!

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nden Suudi Arabistan’a çalışmaya giden 3 inşaat işçisinden birinin elektrik çarpması sonucu ölmesi nedeniyle 2 işçinin pasaportlarına el konuldu. Pasaportlarına el konulan 2 işçi 1 yıldır Türkiye’ye dönemiyorlar.

Yurtdışında yapılan inşaat işleri!

Hürses Gazetesi Avukatı olan Nazlı Gaye Alpaslan Güven bugünkü yazısında yurdışında yapılan inşaat işlerini kaleme aldı. İşte o haber...

Beylikdüzü inşaat İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Haberi

Beylikdüzü inşaat İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

Son dönemlerde yaşanan talihsiz iş kazalarına paralel olarak gündeme gelen iş ve işçi güvenliği Beylikdüzü’nde de ele alındı. 


Beylikdüzü Belediyesi, sık yaşanan iş kazalarına dikkat çekmek ve kaza olasılığını en aza indirmek noktasında bilinçlendirmeyi artırmak için harekete geçiyor. Beylikdüzü İlçesinde yaşayan müteahhit ve yapı denetimcilerle toplantıda buluşan Beylikdüzü Belediyesi, sektördeki işverenler ve kamu kurumları arasındaki işbirliğinin karşılıklı anlayış ve iş geliştirme esasına dayanması gerekliliğine vurgu yaptı. Toplantıda asıl gündemi belirleyen konu da “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” oldu.


Belediye, işçi ve işverenin sorumlulukları var


İnsan ve işçi sağlığını ön plana alan toplantıda iş güvenliği açısından oluşturulan yasaların amacının; işçilerin çalışma şartlarının olumsuz etkilerinden korunması, rizikoları ortadan kaldırmak, çalışma verimini arttırmak, maddi ve manevi zararları en aza indirmek olduğu belirtildi. Beylikdüzü Belediye Başkan...