06 / 05 / 2024

Beyoğlu Okmeydanı tapu soru cevap

Beyoğlu Okmeydanı tapu soru cevap

Okmeydanı'nın tapu sorunu nasıl çözülecek? Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında tapu soruları ve cevapları neler? Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı sakinlerinin tapu sorularını www.vatandasinokmeydani.com sitesinde böyle yanıtlıyor...

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

Beyoğlu'na mahalle bahçeleri inşa edilecek!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Piyalepaşa 1.Etap'ta tamamlanan konutlarının teslimi ardından eski binaların yer aldığı alana mahalle bahçesi inşa edecek. 

Beyoğlu’na kentsel dönüşüm müjdesi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte Okmeydanı sakinleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Okmeydanı’nda merakla beklenen kentsel dönüşümün müjdesini verdi.

Beyoğlu, MIPIM 2018 Fuarı'nda ilgi odağı oldu!

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG), 25 yatırımcı ve 25 proje ile MIPIM 2018 Fuarı'na damga vurdu. Beyoğlu’nun Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul ve Örnektepe projeleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. 

Beyoğlu'ndaki binalar restorasyonla hayata dönüyor!

Kulaksız, Okmeydanı ve Örnektepe bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nda işler yolunda. İlçemizin dört bir yanında hiçbir ayrım yapmaksızın aynı yatırımları yapıyoruz.” diye konuştu.

Beyoğlu Champs-ElyseesŞanzelize projesi geliyor!

Çevre Bakanlığı Kasımpaşa ve Okmeydanı’nda 6 mahalleyi ‘riskli alan’ ilan etti. 80 bin kişinin yaşadığı mahallelerde Beyoğlu Belediyesi’nin ‘Champs- ElyseesŞanzelize’ projesi hayata geçirilecek

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm için uzlaşmalar başlıyor!

Okmeydanı’nda 6 mahallenin riskli alan ilan edilerek resmi gazete yayımlanmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Artık tapulardan sonra dönüşüm için uzlaşmaların da başlayacağı yeni bir dönemin haberini verebiliriz” dedi.

Beyoğlu’nda 23 tapu daha sahibini buldu!

Okmeydanı’nda 23 tapuyu daha hak sahiplerine evlerinde teslim eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “En güzel heyecanları evlerde yaşıyoruz.Okmeydanı projesi gerçekten desteği çok yüksek bir projedir" dedi

Beyoğlu'nda 19 tapu daha sahibini buldu!

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Bakanı Ahmet Misbah Demircan, Facebook ve Periscope üzerinden yapılan canlı yayınla Kaptanpaşa mahallesinde 19 tapuyu daha hak sahipleriyle buluşturdu.

Beyoğlu'nda tapu dağıtımı devam ediyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor.

Beyoğlu'nda tapular halka dağıtıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile mülkiyet hakkı kazanan vatandaşların tapularını evlerinde veriyor

Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi'nde tapular verildi!

Beyoğlu’nun tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor

Beyoğlu Okmeydanı tapu soru cevap Haberi

Beyoğlu Okmeydanı tapu soru cevap

Okmeydanı tapu sorunu nasıl çözülecek?


Beyoğlu Belediyesi tarafından yayınlanan www.vatandasinokmeydani.com sitesinde yer alan tapu soruları ve belediyenin cevapları şöyle;


Tapular ne zaman verilecek?


Bugün itibarıyla, mülk sahiplerinin hakları tescil edilmiş durumdadır. İstanbul II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun plan onayından sonra, başvurular ve işlemlerin tamamlanması gerekmekte. Hak Sahipliğine göre oluşturduğumuz ada dağıtım cetvellerini vatandaşlarımızın bilgisine sunduktan sonra tapu dağıtımına başlanacak. Vatandaşlar, paylarına düşen arsanın bedelini ödedikten sonra tapularını alacaklar. Okmeydanı’nda 26 bin bağımsız birim bulunuyor. 26 bin tapu hak sahiplerine dağıtılacak. Titizlikle çalışılması gereken bir süreç söz konusu. Beyoğlu Belediyesi, tapu dağıtımında bir aksilik yaşanmaması için bilgi işlem altyapısını kurdu, Büyükşehir Belediyesi ile entegrasyonunu tamamladı. Başvurular büyük bir ilgiyle devam ediyor.


Tapuyu almak için ne yapmak gerekiyor?


Mülkiyet hakkını ispat...