05 / 05 / 2024

beyoğlu restorasyon çalışması

beyoğlu restorasyon çalışması

Mis Sokak’ta tarihi dokusu korunarak yenilenen Vakıf Gökçek Han binası Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla açıldı. Başkan Demircan, “Son 10 yılda 6 bin binada restorasyon çalışması yapıldı” dedi.

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kare Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Restorasyon İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hidayet Birşey, İbrahim Özcan Aydın, Muhammed Akdemir ve Sacide Tanseli Özer ortaklığında kuruldu.

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin çalışmalarında son durum!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin devam eden çalışmlarını inceledi...

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Beyoğlu'nda inşaat işçileri vince çıkarak eylem yaptı!

Beyoğlu'nda, çalıştıkları inşaat firmasından maaşlarını alamadıklarını iddia eden 5 işçi vince çıkarak eylem yaptı. Olay yerine çok sayıda polis geldi... 

Beyoğlu'na yatırım yapan kazanacak!

Beyoğlu'ndaki değişim ve dönüşümün ele alındığı Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması bugün Grand Pera'da gerçekleşti.

Beyoğlu Narmanlı Han restore edildi!

İstanbul'da Beyoğlu’nun simge yapılarından 186 yıllık Narmanlı Han’ın ön cephesi ortaya çıktı, binadaki restorasyon tartışması tekrar başladı. 

Beyoğlu Narmanlı Han 3 ay sonra açılacak!

Beyoğlu’ndaki tarihi Narmanlı Han’da yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgi veren projenin mimarı Dr. Sinan Genim hanın en geç 3 ay sonra kapılarını açacağını müjdeledi....

Beyoğlu Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi restore edildi!

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Beyoğlu'nda yıkım çalışması süren bina çöktü!

Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi Kurtuluş Deresi Caddesi'ndeki 3 katlı binada, yıkım çalışması devam ettiği sırada çökme meydana geldi.

Beyoğlu ve İstiklal'de altyapı çalışması başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışması başlattı.

Beyoğlu'nda dönüşüm tam gaz!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Beyoğlu'nun birçok yerinde başlayan, başlayacak, bitmiş ve devam eden toplu ya da muhtelif büyük restorasyon ve rehabilitasyon çalışmasının 12-13 yıldır devam ettiğini kaydetti.

Ara Güler'in Beyoğlu'ndaki çalışma binası müze olacak!

Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve aynı zamanda bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek.

beyoğlu restorasyon çalışması Haberi

beyoğlu restorasyon çalışması


Tarihi dokusu ve mimari kimliği korunarak yenilenen Vakıf İpek Han Beyoğlu’nda açıldı. Beyoğlu’nun en seçkin yapıları arasında bulunan bina içerisindeki ticari alanlar ile birlikte üst katlarında da otel olarak hizmet verecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen projenin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yenilenen binanın hem İstiklal Caddesi'ni hem de Mis Sokağı ihya ettiğini belirtti. Demircan, “İstiklal Caddesi’ne yukarıdan aşağıya girdiğimizde çevremize bakın birçok bina yenilendi her biri teker teker ortaya çıktı. Hala yenilenmeye ihtiyaç duyanlar var ama hızlı bir şekilde renovasyon ve restorasyonlar devam ediyor. Son 10 yılda 6 bin binada işlem yapıldı. Sadece Tarlabaşı projemizde üç yüzden fazla binada restorasyon devam ediyor. Vakıf Gökçek Han binası önünden geçen insanlar için kötü bir görüntüydü ama...