29 / 04 / 2024

beyoğlunda çatlayan binalar

beyoğlunda çatlayan binalar

Beyoğlu Örnektepe Mahallesi ’nde bazı binalarda çatlaklar oluştuğuna ilişkin şikayetler gündeme gelmiştir. Konuyu ilk günden beri yakından takip eden Beyoğlu Belediyesi gereken önlemleri almıştır.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

TSKB GYO, Fındıklı Ofis Binalarını 38.3 milyon TL'ye TSKB ile iştiraklerine kiraladı!

TSKB GYO, şirket portföyünde yer alan İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Fındıklı Ofis Binalarının halihazırda kiracısı olan ana ortağı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB)'ye ve iştiraklerine 5 sene süreyle kiralıyor. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Bir süredir şehir yenileme projesi süren Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550. adada beklenen süreç için düğmeye basıldı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimi kesildi. 

Beyoğlu'ndaki depreme dayanıksız binalar yenileniyor!

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü.

Beyoğlu'na mahalle bahçeleri inşa edilecek!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Piyalepaşa 1.Etap'ta tamamlanan konutlarının teslimi ardından eski binaların yer aldığı alana mahalle bahçesi inşa edecek. 

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV'den geri aldığı binalar meclis kararıyla Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney konuya ilişkin, "CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Ayvacık’ta yıkım yok, çatlayan binalar var!

Çanakkale  Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, meydana gelen deprem sonrasında yıkım olmadığını çatlak binaların giderilebileceğini söyledi.

Beyoğlu'ndaki binalar restorasyonla hayata dönüyor!

Kulaksız, Okmeydanı ve Örnektepe bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nda işler yolunda. İlçemizin dört bir yanında hiçbir ayrım yapmaksızın aynı yatırımları yapıyoruz.” diye konuştu.

Beyoğlu’nda tarihi binalar kurtarılıyor!

Beyoğlu’nda yıllara yenik düşerek tehlike oluşturan tarihi binalar kurtarılmaya çalışılıyor. Bölgede bulunan 650 bakımsız tarihi binadan 278’i yenilendi.

İstiklal Caddesi'ndeki riskli binalar yıkılacak!

Türkiye'nin gözbebeği semti olan Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi üzerinde yer alan riskli binalar restorasyon kapsamına alındı. Bölgedeki 189 riskli binanın birçoğu yıkılıp yeniden yapılacak.

AC Ceylan Grup Yapı Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

AC Ceylan Grup Yapı Sistemleri Limited Şirketi 10 bin TL peşinatla Ayhan Ceylan tarafından 6 Haziran 2016 tarihinde Beyoğlunda kuruldu.

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Haziran'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul Beyoğlu Lazzoni Otel’de düzenlenecek. Konferansta “Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı”masaya yatırılacak.

beyoğlunda çatlayan binalar Haberi

beyoğlunda çatlayan binalar

Beyoğlu Örnektepe Mahallesi’nde bazı binalarda çatlaklar oluştuğuna ilişkin şikayetler gündeme gelmiştir. Konuyu ilk günden beri yakından takip eden Beyoğlu Belediyesi gereken önlemleri almıştır.


Beyoğlu ilçesi Örnektepe Mahallesi Menekşe Sokak’ta çevredeki inşaatlar ve bölgenin çok eğimli topografik yapısı nedeniyle bazı binaların taşıyıcı olmayan elemanlarında ve yollarda çatlaklar görülmüş ve bu binalar takibe alınmıştır. Söz konusu sokakta iki yıl önce de benzer şikayetler nedeniyle tespitler yapılmıştır.


Yapılan son tespitler neticesinde; toplam dört adet binada taşıyıcı olmayan yapı elemanlarında çatlakların arttığı görülmüştür. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan kontrollerde ise dört adet binadan bir tanesinde çatlakların taşıyıcı sistem elemanlarında da başladığı tespit edilmiş ve ivedilikle altı daireli apartman can ve mal emniyeti açısından mühürlenerek boşaltılmıştır. Binada ikamet eden toplam beş aile, başka yerlere yerleştirilmiştir.


Diğer üç bina...