19 / 05 / 2024

beyoğlunun tek camisi hangisi

beyoğlunun tek camisi hangisi

İstiklal Caddesi’nin simgelerinden Hüseyin Ağa Camii’nin restorasyonu yaklaşık 2,5 milyon liraya maloldu. Tonozları çelik halatlarla güçlendirilen caminin bütün ahşap döşemeleri, kalem işleri ve çatı makas sistemi yenilendi...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Taksim Camisi 2020'de açılacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Yıldız, "Caminin mermer kaplama işleminin yüzde 90'ı bitti, yıl sonu itibariyle tamamlanacak. 2020 yılının yazında Taksim Camisi ibadete inşallah açılacak" diye konuştu...

Sultanahmet Camisi'nde kapsamlı restorasyon!

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Via Tek Endüstriyel Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Via Tek Endüstriyel Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hidayet Kanoğlu tarafından kuruldu.

Bosna Hersek'in Ahşap Camisi iki asırdır ayakta!

"Şövalyeler Şehri" olarak anılan Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Slovenya'nın minareli tek camisi 2019'da açılacak!

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da hayata geçirilen tek minareli cami 2019 yılında açılacak. Cami 2 bin kişi kapasitesine sahip olacak. 

Esta Beyoğlu Konutları satış ofisi!

Esta Beyoğlu Konutları 1+1'den 4+1'e kadar seçeneklerde tasarlanıyor. Proje tek blokta toplam 245 daire, 14 adet ofis ve 20 adet ticari alandan oluşuyor...

Beyoğlu'ndaki Molla Çelebi Camisi açıldı!

Beyoğlu'nda bulunan Mimar Sinan'ın eseri Molla Çelebi Camisi, yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyonun ardından ibadete açıldı.

Taksim Camisi için ilk kazma bugün vurulacak!

Taksim Camisi için bugün temel atma töreni gerçekleşecek. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem katılacak.

Elazığ Keban'daki cami 45 yıl sonra minareye kavuştu!

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünün tek camisi 45 yıl aradan sonra minareye kavuştu. Vatandaşların katkısıyla inşası tamamlanan minare için Koyunuşağı Muhtarlığı tarafından cami avlusunda tören yapıldı.

Beyoğlu 14. semt konağına kavuşuyor!

Beyoğlu Belediyesi 14. Semt Konağı olan Piripaşa Semt Konağı’nın temel atma törenini gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Semt konakları mahallede hizmeti koordine eden, tek elde toplayan bir mekanizma" dedi.

Beyoğlu esnafı kentsel dönüşüme tepkili mi?

Beyoğlu’nda “dönüşüm” kararlarından bir tanesi Zambak Sokak’taki Çinçin Restoran’da yaşandı. Beyoğlu'ndaki yapılar tek tek, "Depreme dayanıksız" raporlarıyla sessiz bir dönüşüme sokulduğu ortaya çıktı.

beyoğlunun tek camisi hangisi Haberi

beyoğlunun tek camisi hangisi


Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan ve Gölcük depreminde hasar gördükten sonra restore edilen 400 yıllık tarihi Hüseyin Ağa Camii, yarın ibadete açılıyor.


İstiklal Caddesi’nin simgelerinden Hüseyin Ağa Camii’nin restorasyonu yaklaşık 2,5 milyon liraya maloldu. Tonozları çelik halatlarla güçlendirilen caminin bütün ahşap döşemeleri, kalem işleri ve çatı makas sistemi yenilendi. Caminin orijinal mimarisinde yer almayan tuvaletler, yer altına indirilerek avlu tamamen mermerle kaplandı.


1596 yılında Galatasaray ağalarından Hüseyin Ağa tarafından yaptırılan cami, 2. Mahmud tarafından 1834 yılında ihya edildi. Çıkan yangın nedeniyle uzun süre bakımsız kalan cami, 100 yıl sonra bu kez Vakıflar tarafından yeniden onarıldı. Caminin avlusunda Mimar Sinan tarafından yapılan bir şadırvan yer alıyor.



Türkiye...