30 / 04 / 2024

beyrut patlama

beyrut patlama

4 Ağustos'ta  Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle evleri zarar gören 15 binden fazla zararının karşılanmasını bekliyor.

Beyrut'taki patlamada evleri zarar gören vatandaşlar kış nedeniyle endişeli!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 ay önce meydana gelen patlamada birçok Lübnanlı'nın evi zarar gördü. Söz konusu yapılarda yaşayan Lübnan vatandaşı, evlerinin onarılmasını bekliyor. 

Beyrut'taki havai fişek fabrikası patlamasından en çok konut sektörü etkilendi!

Dünya Bankası'nın Lübnan'daki bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hızlı hasar ve ihtiyaç değerlendirmesi tamamlandı. Buna göre, Beyrut'taki patlamadan  konut sektörü ağır şekilde etkilendi.

Beyrut'taki patlamada 8 bin bina hasar gördü!

Beyrut Limanı'ndaki patlama sonucunda 50'si tarihi 8 bin binada hasar oluştuğu belirtildi.

Dünya Bankası, Beyrut'un yeniden imarı için yardıma hazır olduğunu açıkladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada Beyrut patlamasındaki zararın tespiti ve destek için hazır olduğunu duyurdu...

Bu yıl ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor!

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank LLP tarafından yayınlanan 2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu'na göre bu sene küresel ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor.

İthal tüketimde patlama: 8 ayda 30,4 milyar dolar!

Ekonomide üretim azmini gösteren ham madde ithalatında düşüş yaşanırken, tüketim malı ithalatında artış devam ediyor. İlk sekiz ayda üretime yönelik ithalat geçen yılın altında kalırken, tüketim malı ithalatında ise patlama yaşandı.

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Türk Yalı satışlarında patlama yaşanıyor. Son 3 yılda satışlar yüzde 20- 25 oranında arttı. İşte ne çok tercih edilen bölgeler...

Yamyam patlama sebebiyle dünya karanlığa gömülebilir! Plazmalar dünyaya çarpacak!

Dünya yamyam patlama sonucunda karanlığa bürünebilir! Uzmanlar, geride bıraktığımız günlerde Güneş'te meydana gelen patlama sonucunda Dünya'ya doğru akan milyarlarca tonluk plazma akışı oluştuğunu açıkladılar. Bu akışın, Dünya'nın elektrik ve uydu sistemleri üzerinde etkileri olabileceği belirtiliyo

Merkez Bankası’ndan bankalara neden talimat gitti? Dolarda yeni patlama mı bekleniyor?

Merkez Bankası’ndan bankalara talimat gittiği ve pazartesi gününe kadar şirketlerden gelecek büyük çaptaki döviz taleplerininin karşılamamamasının istendiği iddiası, dolarda yeni bir patlama mı bekleniyor sorusuna neden oldu.

2023’te dolar kurunda patlama yaşanacak mı?

Yeni yıla sayılı günler kala kafalardaki soru, uzun süredir 18 TL’ler civarında seyreden kurda yeni yılda bir patlama yaşanıp yaşanmayacağı. Bu soruya ünlü ekonomist Ali Ağaoğlu ilginç bir yanıt verdi.

Dünyaca ünlü ekonomistten şaşırtan yorum: 'Türk ekonomisi patlama yapacak'

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan ünlü Ekonomist Robin Brooks, Türkiye ekonomisinin patlama yapabileceğini ifade etti.

İslam Memiş, 'Gram altında patlama olacak' dedi, tarih verdi!

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, gram altın, dolar, gümüş ve kripto para piyasalarına dair kritik değerlendirmelerde bulundu. Memiş, 'Altın, gümüş ve kripto paralarda patlama olacak' diyerek tarih paylaştı.

"Gram altın patlama yapacak" diyen İslam Memiş tarih paylaştı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatında patlama olacağını iddia ederek tarih paylaştı.

Analistler açıkladı! Bitcoin'nin sert zemine çakılması ile patlama yaşanacak!

Bitcoin'in çakılışı hakkında değerlendirmelerde bulunan analistler BTC fiyatında patlama olacağını duyurdu!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

beyrut patlama Haberi

beyrut patlama

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos 2020'de büyük yıkıma yol açan patlamanın mağdurları, hasar onarım masraflarının sigorta kapsamına alınması umuduyla 5 aydır süren soruşturmanın tamamlanmasını bekliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; patlamada doğrudan veya dolaylı olarak bir milyon insanın etkilendiği patlama, yaklaşık 200 kişinin yaşamını yitirmesine ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasının yanı sıra Beyrut'ta binlerce konut ve ticari işletmede hasara yol açtı.

Patlamanın üzerinden 5 aydan fazla süre geçmesine rağmen hala onarım çalışmalarını başlatmayan Beyrutlular, soruşturmanın sonuçlanmasına bağlı olarak ülkede faaliyet gösteren çok sayıdaki sigorta şirketinin hasar onarım masraflarını karşılamasını bekliyor.

Patlamanın arabasında, evinde veya işyerinde hasara yol açtığı 15 binden fazla kişi, zararının karşılanması talebiyle sigorta şirketlerine 1 trilyon 602 milyar 642 milyon Lübnan lirası (yaklaşık 2 milyar...