10 / 05 / 2024

Beyşehir Şehir Konağı ne zaman bitecek

Beyşehir Şehir Konağı ne zaman bitecek

İlçe yatırım programlarını Beyşehir, Hüyük ve Derbent’te sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya olarak Türkiye’yi temsil ettiklerini, bu yükselişi şehrin her köşesine taşımak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Beyşehir Şehir Konağı ne zaman bitecek Haberi

Beyşehir Şehir Konağı ne zaman bitecek


 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki yatırım hamlesi programlarına Beyşehir, Hüyük ve Derbent’te devam etti.

İlk olarak Beyşehir’de Şehir Konağı temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalıların ve İslam aleminin hicri yeni yıllarını kutladı. Türkiye’ye ve Konya’ya örnek olacak farklı bir Şehir Konağı’nı Beyşehir’e kazandıracaklarını belirterek, hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, yatırımın 2016 yılı içinde tamamlanacağın vurguladı.


Konya olarak Türkiye’yi temsil ettiklerini, bu yükselişi şehrin her köşesine taşımak için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, tarihi eserlerin restore edilmesine büyük önem verdiklerini hatırlattı.


BEYŞEHİR’E YENİ CAZİBE MERKEZİ


Konya genelinde 50’den fazla cami, medrese, han, hamam ve türbenin restorasyonunu ile Bedesten, Mengüç Sokak ve Akçeşme Mahallesi’nde 3000’e yakın tarihi eseri restore ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Beyşehir Eşrefoğlu bölgesinde İçerişehir’deki tarihi yarım...