18 / 05 / 2024

Bilal Sütçü müzesi

Bilal Sütçü müzesi

Ortadoğu'ya hızlı tüketim ürünleri dağıtan FMCG Dış Ticaret'in sahibi Bilal Sütçü, Sultanahmet'te dünyanın ilk tekke objeleri müzesini açmaya hazırlanıyor

Bakan Kirişçi'den flaş et ve süt fiyatları açıklaması! Gerekeni yaparız

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, süt ve et fiyatlarına ait açıklama yaptı. Kirişçi, 'Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz yok, lüzum olursa de gerekli tedbirler alınır.' açıklamasını yaptı.

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Doğubayazıt'ta kent müzesi geliyor!

Doğubayazıt Kaymakamlığı öncülüğünde yapımına başlatılan Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doğubayazıt Evi yapım çalışmaları sürüyor.

SEKA Kâğıt Müzesi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye'nin ilk, Dünya’nın en büyük kâğıt müzesi SEKA Kâğıt Müzesi açıldı.

Kocaeli SEKA Kağıt Müzesi açıldı!

SEKA Kağıt Fabrikası, ilk kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde SEKA Kağıt Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

Adana Etnografya Müzesi'nin kiliseye mi dönüştürülecek?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana Etnoğrafya Müzesi’nin kiliseye dönüştürülme çalışmasını meclis gündemine taşıdı.

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Kocaeli Seka Kağıt Müzesi açılış için gün sayıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Antalya Kent Müzesi Projesi'nin halka tanıtımı gerçekleşti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezinde 140 bin metrekare alanda kurulacak Antalya Kent Müzesi proje tanıtım toplantısında proje kapsamında yıkılacak Atatürk Stadyumu'nun park olarak düzenleneceğini belirtti.

Kocaeli Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Sur açık hava müzesi haline dönüştürülecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, TOKİ kanalıyla 48 bin konut inşa edilirken Sur'da tarihsel bütünlüğün korunacağını, bölgenin açık hava müzesi haline dönüştürüleceğini ve asla rant elde edilmeyeceğini söyledi.

Bilal Sütçü müzesi Haberi

Bilal Sütçü müzesi


Osmanlı'nın kalbi Sultanahmet, 2012 Türkiye'sinde imparatorluk dönemindeki halk ve derviş yaşantısını anlatan ilk müzeye ev sahipliği yapacak. Müzenin tüm aşamalarında emeği olan ve finansörlüğünü üstlenen işadamı, Ortadoğu'nun hızlı tüketim kralı olarak da bilinen FMCG Dış Ticaret'in patronu Bilal Sütçü. Çamlıca'daki yönetim binasının hemen yanında hali hazırda bir müzesi var aslında Sütçü'nün. Kendisi burayı 'depo' olarak nitelendirse de 800 metrekarelik, üç katlı bina eserlerin sergilenme alanlarından, ışıklandırma düzenlerine kadar bir müzeden farksız. Sütçü'nün 4 bin 500 eseri var. 400 tane el yazması Kuranı Kerim'i, binlerce hat ve hilye-i şerifi biriktirmiş bugüne kadar. Ama koleksiyonunun en önemli kısmını binlerce yıllık tarihi olan tekke ve Osmanlı'da halk yaşantısına ışık tutan objeler oluşturuyor. Bu koleksiyonda yaklaşık 2 bin 500 parça var. Tekkelerin tabanlarındaki...