18 / 05 / 2024

bilecik hamidiye camisi temel atma

bilecik hamidiye camisi temel atma

Bilecik'te Hamidiye Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılacak Hamidiye Camisi'nin temeli atıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Güney, mahallenin böyle bir camiye ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.

Cape Town'daki Nur'ul Hamidiye Camisi restore edildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentindeki Nur'ul Hamidiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

Kırşehir Hamidiye Camisi iç dizaynı ile dikkat çekiyor!

Kırşehir'de, Bakara Suresi'ndeki bir ayetten esinlenilerek iç dizaynı yapılan Hamidiye Camisi, bir anda dünyanın en ünlü camilerinden birisi haline geldi.

Yıldız Hamidiye Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restorasyonu gerçekleştirilen Yıldız Hamidiye Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan ilk cuma namazının ardından ibadete açıldı

Yıldız Hamidiye Camisi yarın açılıyor!

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te inşa edilen Yıldız Hamidiye Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından yarın cuma namazıyla ibadete açılıyor.

İzmir Konak'a yapılacak yeni meydana isim önerisi!

İzmir'de Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Camisi önünde denize doğru oluşturulacak yeni meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının verilmesi önerildi.

Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında gizli imza bulundu!

Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sırasında 115 yıllık bir sürprizle karşılaşıldı. İtalyan ve Rum kalem ustalarının, camiye imzalarını gizledikleri görüldü.

Bilecik Hamidiye Cami'sinin temeli atıldı!

Bilecik'te Hamidiye Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılacak Hamidiye Camisi'nin temeli atıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Güney, mahallenin böyle bir camiye ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.

Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

Sultan 2. Abdülhamit'in Sarkis Balyan'a yaptırdığı ve aynı zamanda bombalı suikasta uğradığı caminin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Adnan Ertem, Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonun 2 yıl daha sürebileceğini söyledi.

Bilecik Kayı Boyu Camii ne zaman açılacak?

Bilecik’in en büyük camisi olacak Kayı Boyu Camii’ndeki yapım çalışmaları devam ediyor. Hürriyet Mahallesi, Karaçay Sokak’ta 2004 yılında temeli atılan cami, geçen sene Ramazan ayında ibadete açılmıştı.

TOKİ Bilecik Pazaryeri alt gelir grubu kampanyası!

Başkanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Bilecik Pazaryeri alt gelir grubu kampanyası kapsamında 36 adet konut kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile satışa çıkarılıyor...

Bilecik'te kentsel dönüşüm anlatıldı!

Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 'Kentsel Dönüşüm Projesi' ile ilgili bir açıklama yapıldı.Son günlerde yerel yazılı ve görsel medya organlarında bazı siyasiler tarafından açıklamalar yapıldığı belirtildi...

Bilecik Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm Projesi' açıklaması yaptı!

Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 'Kentsel Dönüşüm Projesi' ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik başlama kararının Bilecik Belediye Meclisi tarafından alındığı bildirildi...

Yemen Salih Camisi mimarisi ile göz kamaştırıyor!

Salih Camisi modern mimarisi ve kusursuz işçiliği ile Sana’nın sembolü oldu. 2008 yılında ibadete açılan cami devrik lider Ali Abdullah Salih’in adını taşıyor. Cami Yemen ve Arap mimarisini modern bir platformda birleştiriyor.

bilecik hamidiye camisi temel atma Haberi

bilecik hamidiye camisi temel atma

Bilecik'te Hamidiye Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılacak Hamidiye Camisi'nin temeli atıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bahçelievler Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreninde, mahallenin böyle bir camiye ihtiyacının bulunduğunu ifade etti. 


Caminin mimarisinde kubbenin olmamasının kendisini sevindirdiğini belirten Güney, şöyle konuştu:"Camilerde son zamanlar yapılan israfa üzülüyorum. Artık vatandaşımız yaşlanıyor. Bilecik'in yüzde 10'u 65 yaş üzerinde ve bu son 10 yılda daha da artacak. Bu demek ki, camilerin, yaşlıların, engellilerin girebileceği vasıfta olması lazım. Kubbe yapmak yerine, hatta mermer yapmak yerine, halıları çok şatafatlı yapmak yerine vatandaşın kolay ulaşabileceği camiler yapalım. Allah bizden israf etmememizi istiyor. Hanımlar gelsin, camilerin süsü çocuklar gelsin. 700 kişilik cami yaptık ama cemaat 3-5 kişi olursa bu camii bizim için tasvip edilen bir cami olmaz."


Dernek Başkanı Ebu...