24 / 07 / 2024

bilecik yapı denetçileri toplantısı nerede

bilecik yapı denetçileri toplantısı nerede

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentteki mimar, mühendis ve yapı denetim ile asansör firmaları yetkilileriyle bir araya geldi...

6 Şubat depremlerinin denetçileri kağıt üzerinde!

Tüm Türkiye'yi derinden yaralayan ve 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan 6 Şubat depremlerinin üstünden 1 sene geçmesine rağmen, ne yaşanılan acı ne de skandallar bitiyor. 

‘Para kazanmak için bu kadarı da yapılmaz’ dedirten hile! Vatandaşa sucuk diye ot yedirmişler!

İstanbul’un 39 ilçesinden satıştaki sucuk örneklerini toplayarak laboratuvar ortamında inceleyen gıda denetçileri, inanılması güç gerçeği ortaya çıkardı. Hayvansal hücre bulunmayan  ve sadece ot ile üretilmiş sucuklar olduğu tespiti şoke etti.

ÖTV muafiyetli otomobillerde ‘bayi’ tuzağı! Engelli vatandaşlara oynanan oyun ağızları açık bıraktı!

​​​​​​​ÖTV muafiyetli otomobil almak isteyen engellilere bazı otomobil bayileri tarafından yüksek fiyattan satış yapıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin gelen şikayetlerin arttığını söyleyen Tüketiciler Birliği denetim çağrısı yaptı.

Emeklilere peş peşe müjde verildi! Rekor ek zam geliyor! Emeklilerin başına talih kuşu kondu!

Emekli maaşlarına ilişkin çok önemli gelişmeler yaşanacağı belirtildi. Bu kapsamda mart ayında seçimlerden önce emekli maaşlarına ek zam yapılacağı ileri sürüldü. İşte detaylar...

Motorine 1 lira 50 kuruş indirim müjdesi! Akaryakıtta şok! Opet, BP, PO, Shell 12 Kasım 2022 fiyat listesi... 

Akaryakıtta beklenen indirim geliyor. Pazartesi gece yarısından itibaren motorine 1 lira 50 kuruş indirim yapılacağı ileri sürüldü.  Akaryakıt fiyatlarında son durum ne? İşte Opet, BP, PO, Shell 12 Kasım 2022 fiyat listesi... 

6 soruda TOKİ Bilecik Sosyal Konut Projesi 2022! Bilecik ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Türkiye'nin merakla beklediği TOKİ Bilecik 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklandı. TOKİ Bilecik projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Bilecik 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Batı Karadeniz'deki afet konutları ne zaman tamamlanacak?

Batı Karadeniz'de geçen sene Ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde 82 kişi hayatını kaybetti. Afetzedeler için TOKİ tarafından 863 konut sözleşmesi imzalandı. 339 konutun henüz ihalesinin bile yapılmadığı ileri sürüldü. 

İBB ipotekli araziyi aldı iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, eski başkan Kadir Topbaş döneminde, 429.7 milyon TL aldığı arazinin ipotekli olduğu belirlendi. Alımın şirketi kurtarmak için yapıldığı ileri sürüldü. 

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide rezidans mı yapılıyor?

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide inşaat yapıldığı ileri sürüldü. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sorularının cevaplanması istemiyle bir önerge sundu.

TOKİ Samsun konutları dere yatağına yapıldı iddiası!

Samsun’da 2012’de yaşanan sel felaketinde, TOKİ konutlarının dere yatağına yapıldığı ileri sürüldü. Anayasa Mahkemesi kararında “Yılandere’nin dere yatağı güzergahı değiştirilip, TOKİ konutları yapıldı” ifadesi kullanıldı.

Kısa çalışma ödeneği alan bazı vatandaşların konut kredisi başvurusu onaylanmıyor mu?

Kamu bankalarının, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla Haziran'ın başında yürürlüğe aldığı düşük faizli konut kredisi kampanyasında kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı yapıldığı ileri sürüldü. 

İstanbul Havalimanı'nın 3.pisti yüzde 40 daraltıldı mı?

İstanbul Havalimanı üçüncü pistinin, ihale şartnamesinden 690 metre daha kısa ve 15 metre dar yapıldığı ileri sürüldü. Pistin toplamda yüzde 40 daraldığı belirtildi...

bilecik yapı denetçileri toplantısı nerede Haberi

bilecik yapı denetçileri toplantısı nerede

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentteki mimar, mühendis ve yapı denetim ile asansör firmaları yetkilileriyle bir araya geldi. Yağcı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Meıkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, kentteki binalarda uygulanması gereken çevre düzenlemeleri, dış mantolama sistemleri ve asansör güvenliği konularında bilgi alışverişinde bulundu. 


İnsan sağlığı ve güvenliğinin taşıdığı öneme değinen Yağcı, şöyle konuştu: "Binaların yalıtımı konusunun gerekliliği ile inşaat çalışmalarındaki görüntü ve ses kirliliğini azaltmaya yönelik kararlar aldık. Çok önem verdiğimiz iş sağlığı ve güvenliği konularını da detaylıca ele aldığımız toplantıda ayrıca asansör güvenliğinin arttırılması noktasında nelerin yapılması gerektiği konularında görüş alışverişinde bulunduk. Belirttiğim gibi şehrimizdeki teknik heyet ve yapı denetim yetkilileri söz konusu tüm başlıklarla ilgilenirken, belediye olarak bu konudaki gelişme ve çalışmaları yakından takip...