04 / 05 / 2024

ÖTV muafiyetli otomobillerde ‘bayi’ tuzağı! Engelli vatandaşlara oynanan oyun ağızları açık bıraktı!

ÖTV muafiyetli otomobillerde ‘bayi’ tuzağı! Engelli vatandaşlara oynanan oyun ağızları açık bıraktı!

​​​​​​​ÖTV muafiyetli otomobil almak isteyen engellilere bazı otomobil bayileri tarafından yüksek fiyattan satış yapıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin gelen şikayetlerin arttığını söyleyen Tüketiciler Birliği denetim çağrısı yaptı.



Sıfır otomobil fiyatları artmaya devam ederken, ÖTV muafiyetli otomobil almak isteyen engelli vatandaşlara bazı otomobil bayilerince yüksek fiyattan satış yapıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin gelen şikayetlerin arttığını ifade eden Tüketiciler Birliği, denetim çağrısı yaptı. Başkan Mahmut Şahin, “450 bin TL’ye vermeleri gereken aracı 600-650 bin TL’ye veriyorlar. Engelli vatandaşlar da otomobil bulamadığı için kabul ediyor. 650 bin TL’yi götürdüğünde firma diyor ki '450 bin TL’yi bizim hesabımıza yatıracaksın'. Geri kalanın da bir çalışanın hesabına yatırılmasını istiyor" şeklinde konuştu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı otomobil bayilerinin, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetiyle otomobil almak isteyen engelli vatandaşlara taşıtları yüksek fiyattan sattığını iddia etti.

ÖTV muafiyetli otomobillerde ‘bayi’ tuzağı! Engelli vatandaşlara oynanan oyun ağızları açık bıraktı!

Şahin, Sivas'ta yaşayan bir engelli vatandaşın bu konudaki mağduriyetini gidermek için uğraşırken, otomobil bayisinde çalışan kişiye ulaştıklarını ve işçinin hesabına yatırılan paranın ardından işten çıkarıldığını öğrendiklerini söyledi.

Engelli vatandaşın ÖTV'siz otomobil almak için bir bayiye gittiğini bildiren Şahin, şu ifadeleri kullandı.

"Engelli vatandaşlara diyorlar ki 'otomobil yok'. O da biliyor otomobil olduğunu, alınıyor, satılıyor. Diyorlar ki 'Şu fiyatı kabul ederseniz verelim'. Örneğin 450 bin TL’ye vermeleri gereken aracı 600-650 bin TL’ye veriyorlar. Engelli vatandaşlar da otomobil bulamadığı için kabul ediyor. 650 bin TL’yi götürdüğünde firma diyor ki '450 bin TL’yi bizim hesabımıza yatıracaksın'. Geri kalanın da bir çalışanın hesabına yatırılmasını istiyor. Zira yaptığı iş usulsüz bir iş. Bunu gizlemek amacıyla fazlalık parayı çalışan kişinin hesabına yatırtıyor, çalışan parayı çekip patronuna teslim ediyor. Burada iki mağduriyet meydana geliyor. Hem engelliler hem de bayilerde çalışan vatandaşlar. Çalışan kişi zimmetine para geçirmiş gibi görünüyor.”

İşte detaylar...” dedi.


Geri Dön