20 / 05 / 2024

bilecikte eski binalara rağbet azaldı mı

bilecikte eski binalara rağbet azaldı mı

Bilecik'te vatandaşlar eski binalara rağbet göstermezken, emlakçılar ve ev sahipleri eski daireleri uzun süredir kiralayamadıkları için dertli.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Depremde can kurtarıyor, şakası yok! Gerekirse kredi çekin ama binanıza mutlak yaptırın…

Binanın kolonlarına eklenen ve böylece  binanın depremde sallanarak yıkılmasının önüne geçen sismik izolatör,  geri dönen deprem kabusunun ardından bugünlerde pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki sismik izolatör depremde nasıl koruyor? Maliyeti ne kadar? Eski binalara da takılabiliyor mu

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Prof. Dr. Bilge Siyahi'den 'Eski binalara depreme dayanıklılık testi yaptırın' önerisi!

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ortalama binaların 50 yıl ömrü olduğunu belirterek, "Betonun sağlamlığı, demirlerin çapları, sıklığı bunların çok iyi araştırılması gerekiyor. Bunu belediyeler ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarıyla tespit etmek mümkün." dedi.

Gökhan Çeliktürk'ten imar barışı uyarısı!

İstanbul Kartal'da 8 katlı binanın çökmesinin ardından gözler Türkiye'deki eski binalara çevrildi. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk bazı uyarılarda bulundu. 

5 soruda sıfır evin emlak vergisi!

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yeni inşa edilen binaların vergisi, eski binalara göre farklı hesaplanıyor. Peki, sıfır ev alanlar ne kadar vergi öder? İşte 5 soruda sıfır evin emlak vergisi..

Bilecik'teki eski binalara rağbet azaldı!

Bilecik'te vatandaşlar eski binalara rağbet göstermezken, emlakçılar ve ev sahipleri eski daireleri uzun süredir kiralayamadıkları için dertli.

Bilecik'te eski binalar gözden düştü!

Bilecik’te vatandaşlar eski binalara rağbet göstermezken, emlakçılar ve ev sahipleri eski daireleri uzun süredir kiralayamadıkları için dertli.

Eski binalara mantolama zorunlu mu?

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

Salih Işık: Gebze'de eski binalara yönelik çalışma yok!

Gebze Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Salih Işık, 17Ağustos 1999 öncesine ait binaların mutlaka güçlendirmeden geçirilmesi veya yıkılarak yerine yenilerinin yapılması gerektiğini söyledi. Işık, Gebze'de eski binalara yönelik belediyenin hiçbir çalışmas

Kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen maliklerin Bakanlıkça lisans verilen kurum ve kuruluşlara müracaat ederek, risk tespit raporunu alması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde eski binalara risk tespiti yapılır mı?

Bilecik'te eski binalara kiracı bulunamıyor!

Bilecik’te yaşayan ev sahipleri, eski olan binalarına kiracı bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Montolamasız, doğalgaz ısıtması yerine sobalı olan ve yığma tuğlalı evler, vatandaşlar tarafından kiralanmak istenmiyor...

bilecikte eski binalara rağbet azaldı mı Haberi

bilecikte eski binalara rağbet azaldı mı

Bilecik'te her geçen gün artan inşaat sektörünün hızlı bir şekilde gelişim göstermesi ile miadını doldurmuş eski binalar gözden düştü. Ev sahipleri binalarını kiraya verememekten şikayet ederken, emlakçılar ise, eski daireleri uzun sürede kiraladıklarını belirttiler. Yeni evlenen çiftlerin yeni bina araması ve ev alacakların yeni yapılan binaları tercih etmesi ev sahiplerini kara kara düşündürüyor.  Bilecik'te 30- 40 yıllık binaları vatandaşlar artık kiralamaktan vazgeçerken, kentin birçok bölgesinde kiralık ev ilanlarına rastlamak mümkün. 


"BİLECİKLİ YATIRIMCILAR BİLİNÇLENDİ" 

Bilecik'te emlakçilik işiyle uğraşan emlakçı İsmet Konaş, Bilecik'te, oturmak isteyenler ya da ev sahibi olmak isteyenler yeni yapılmış binaları tercih ettiklerini belirterek, "Yeni binalara kiracı ve alıcı bulmak daha kolay. Vatandaşlar montlamalı, doğal gazlı yeni evlere rağbet ediyor. Eski binalarda doğal gaz ve montalama bulunmadığı için sobalı eski...