29 / 04 / 2024

Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri paneli

Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri paneli

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından "Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri" konulu panel düzenledi. Kent konseyinin nasıl olması gerektiği görüşüldü.

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor!

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na alım yapılacak. İşte kadro ilanının detaylar…

Akıllı saat ve tablette kampanya! Türk Telekom ezber bozdu

Yeni eğitim ve öğretim yılı başladı, okullar açıldı.  Türkiye’nin önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerinden biri olan Türk Telekom, öğrenci ve ailelerinin ihtiyaçlarını düşünerek ‘Okula Dönüş Kampanyası’ başlattığını duyurdu.

Bilgiç Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilgiç Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Ebru Demirhan Bilgiç ve Eşref Bilgiç ortaklığında kuruldu.

İş Bankası'nda kritik üst düzey 3 değişiklik!

İş Bankası'nda dikkat çeken yönetim değişiklikleri yaşandı. Hakan Aran'ın Genel Müdürlüğü'nü yaptığı bankada genel müdür yardımcısı pozisyonuna atama yapıldı. Banka yeni atamalarla ilgili bilgi ve başvruları BDDK'ya yaptı.

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...

Konut satışlarında teslimler gecikmeyecek! Yeni düzenleme geliyor!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildiği açıklandı. 

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom'un açıkladığı verilere göre, En çok satılık konut ve arsa aranan iller belli oldu. Peki en çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

Eskişehir'de metruk binalar yıkılıyor! 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çevre ve toplum sağlığı ile güvenliğini tehdit eden yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Nurettin Canikli: 19 yılda 60 milyon insan yeni konut sahibi oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birey ve toplum olarak da zenginleştiğini, 19 yılda üretilen 12 milyon konutla yaklaşık 60 milyon insanın yeni konut sahibi olduğunu söyledi.

2020'de en çok satılık ve kiralık daire aranan 5 il ve ilçe belli oldu!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom tarafından hazırlanan rapora göre, satılık konutta Kuşadası, Bodrum ve Beylikdüzü; kiralık konutta ise Beylikdüzü, Esenyurt ve Çankaya yılın en çok emlak aranan bölgeleri oldu.

Türkiye'deki sağlıksız bina sayısı korkutuyor!

İzmir'de yıkımlara sebep olan 6.9'luk depremde bir kez daha binaların yıkım nedenleri gündeme geldi. Sözcü muhabirlerine ulaşan bilgi ve görüntüler Türkiye'nin bir çok şehrinde facialara sebep olacak binlerce konutun varlığı ortaya çıktı. 

Türkiye İMSAD Yeni Girişimciler İçin Erasmus Programı'nda aracı kurum oldu!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Yeni Girişimciler İçin Erasmus’ programında aracı kurum olan Türkiye İMSAD, yurt dışında bilgi ve tecrübe kazanmak isteyen yeni girişimcilere destek olmak için düğmeye bastı.

Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri paneli Haberi

Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri paneli

Adana İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Berdan Dinçyürek, kent konseylerinin yerel yönetimlerin güçlenmesinde, demokratik yönetim anlayışının yaygınlaşmasında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Bilgi ve toplum merkezli etkin kent konseyi nasıl olmalıdır? Bunun arayışındayız" dedi. 


Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu ise "Kent Konseyli, yerel yönetimlere rağmen, fakat yerel yönetimlerle çalışabileceğimiz bir kültür oluşturabilmeliyiz" dedi. 


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından "Bilgi ve Toplum Merkezli Kent Konseyleri" konulu panel düzenledi. Adana Eczacı Odası'nda moderatörlüğünü İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer'in yaptığı panelde, konuşan Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu, kent konseylerinin hiç bir yaptırım gücünün bulunmadığı, bu nedenle de bilimsel yöntemleri getirmenin çok zor olduğuna ifade etti. Türkiye'deki kentleşmenin Batı Avrııpa'daki kentleşmeden...