21 / 05 / 2024

Bilimsel olmayan bina yıkımları

Bilimsel olmayan bina yıkımları

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, riskli yapıların tespiti ve yıkımı konusunda kamuoyundan gelen soru ve sorunların bu süreçle ilgili sıkıntıların yaşandığının göstergesi olduğunu söyledi .

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

İnşaat sektöründe 6 bin 188 şirket kapandı!

Son bir sene içerisinde konut veya ikamet amaçlı olmayan bina inşası gerçekleştiren 6 bin 188 şirket kapandı.

Dünyada eşi benzeri olmayan bina: Genişliği 60 santim!

70 yıl önce iki kardeşin paylaşamadığı bir arsada inşa edilen bir bina görenleri hayrete düşürüyor. 60 santim genişliği bulunan binanın dünyada eşi benzeri bulunmuyor.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Ocak 2020 itibarıyla enerji kimlik belgesi olmayan bina ve bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiralama yapılamayacağını duyurdu...

Bir yılda 4 bin 579 inşaat şirketi kapandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bugün yayımladığı verilere göre, son bir senede konut veya ikamet amaçlı olmayan bina inşa eden 4 bin 579 şirket kapısına kilit vurdu.

Antalya İl Özel İdare Binası'nın yıkımı için onay bekleniyor!

Taşıyıcı kolonu patladığı için tahliye edilip uzun süre tartışıldıktan sonra yıkılan İl Özel İdare Binası’nın davası 6 yıldır devam ediyor. Olmayan bina için karar Danıştay’da bekliyor.

Enerji kimliği olmayan bina satılamayacak !

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların satışı veya kiralaması 2020'den itibaren yapılamayacak. Belgesi olmayan binalar için ayrıca cezai yaptırım uygulanacak.

Sütlüce'de yıkılan bina ile ilgili ilginç detay!

Beyoğlu’nda temeli olmayan 4 katlı bina yıkıldı. Binanın 2005 yılındaki fotoğrafına ulaşıldı. 3 katlı olan binanın 4 kata çıkmış olması dikkatleri çekti.

Bu belge olmadan evinizi satamazsınız!

2 Mayıs 2017 tarihi itibariyle Enerji Kimlik Belgesi olmayan bina ve dairelerin alım-satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak Yunus Emre Koşar, EKB olmayan bina ve dairelerin alım-satım ve kiralama işlemlerinin yapılmayacağını söyledi.

Nusaybin'de 6 bin 182 ağır hasarlı ve yıkık bina var!

Bakan Özhaseki: "Nusaybin'de yaşanan çatışmalarda 6 bin 182 ağır hasarlı ve yıkık bina var. Bunu dışında az hasarlılar var. Altyapısı zaten çok iyi olmayan bir ortam var" dedi.

2017 yalıtımın yılı olacak!

Enerjinin yüzde 34’ünün konutlarda kullanıldığı ülkemizde bu enerjinin yüzde 80’inin ısıtma amaçlı tüketildiğini belirten Persan Çatı, Cephe ve Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Salih Ürün, “2017’de yalıtımı olmayan bina kalmayacak” dedi.

Salih Ürün: 2017’de yalıtımı olmayan bina kalmayacak!

Enerjinin yüzde 34’ünün konutlarda kullanıldığı ülkemizde bu enerjinin yüzde 80’i ısıtma amaçlı tüketiliyor. Isıtmanın yanı sıra yaz aylarında soğutma amaçlı kullanılan enerji hem doğaya hem de aile bütçesine ciddi zararlar veriyor.

Bilimsel olmayan bina yıkımları Haberi

Bilimsel olmayan bina yıkımları

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana'da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi. Biçer, "Bilim ve tekniğe uygun yol ve yöntemler ve buna bağlı kural ve şartlar oluşturulup, görev, yetki sorumlulukları belirlenmeden yıkım işlemlerine başlatılmaması için yetkililere sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz" dedi. 


İMO Adana Şube Başkanı Biçer, yaptığı yazılı açıklamada, riskli yapı tespiti ve yıkım süreçlerine ilişkin kamuoyundan gelen çok sayıda soru ve sorunla karşılaştıklarını belirtti. 


ADANA'DA 392 BİNA İÇİN RİSKLİ RAPORU VERİLDİ 


Binaların riskli olarak belirlenmesinden binaların yıkımına kadar ilgili her aşamada bir dizi sorunun yaşandığını kaydeden Biçer, Adana'da Ağustos 2015 tarihi itibariyle; incelemesi yapılan...