bim kahvaltılık ürünler Haberi
Ramazan Bayramını, Ramazan öncesi beslenme düzenimize döneceğimiz geçiş günleri olarak düşünebiliriz. İlk güne hafif beslenerek başlayıp bedenimizi alıştırarak yemek yemeli, yavaş yavaş arttırarak normal beslenme düzenimize geçiş yapmalıyız. Gün boyunca tüketeceğimiz besinler dört besin grubundan oluşmalıdır.
Beslenme ve diyet uzmanları ise Ramazan Bayramının ilk gününde kahvaltıda yağlı yiyecekler yerine içinde yumurtanın da olduğu hafif kahvaltılıkların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.
HAMUR İŞİ SALAM SUCUK YERİNE PEYNİR ZEYTİN YUMURTA
Kahvaltılarda kızartma, kavurma yöntemiyle pişirilmiş besinler yenmemelidir. Kahvaltıda peynir, yumurta, zeytin, ceviz, bal, yeşillik, tam buğday veya çavdar ekmeği tüketilmeli ve sağlıklı kahvaltı yapılmalıdır. Bayram ziyaretlerinde geleneksel olarak tatlı ikramı olacağından kahvaltıda şeker, bal, pekmez gibi tatlı besinleri bulundurulmaması yararlı olacaktır. Sucuk, salam, sosis gibi yağlı besinlerden, börek, poğaça gibi hamur işlerinden uzak durulmalıdır.
Uzmanlar yumurtanın...