08 / 05 / 2024

BIM teknolojisi inşaat

BIM teknolojisi inşaat

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’den uzman konuşmacılar, “BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm” Sempozyumunda bir araya geldi.

Mercan Çevre Teknolojisi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mercan Çevre Teknolojisi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu.

İnşaat sürecinde israf nasıl önlenir?

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Yapı Bilgi Modellemesi'ni (BIM) inşaat çalışmalarında verimliliği artırmak ve israfın önüne geçiyor.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İnşaat yapım süresi kısalıyor!

Ön üretimli kolon kiriş gibi ana yapı elemanlarının birleşimlerinde yerinde döküm beton gerektirmeyen ve tamamen ön üretimli bir yapım metodu olan SQRIM Japon Bina Yapım Teknolojisi ile inşaat süresi konvensiyonel yönteme göre yüzde 50 daha azdır. 

Malezya'yla inşaat sektöründe büyük işler yapabiliriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Malezya'yla Enerji, savunma sanayi, otomotiv, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve atabileceğimiz adımlar, yapabileceğimiz çok büyük işler var." dedi.

Ser Deniz Teknolojisi İnşaat Sualtı Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ser Deniz Teknolojisi İnşaat Sualtı Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümramiye’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Eryılmaz tarafından kuruldu. 

Kamu inşaat projelerine BIM uygulaması gelir mi?

BIM uygulamasının kamu projelerinde kullanılması için hükümet ile görüştüklerini belirten Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm, BIM sayesinde şirketler inşaat sürecinde ciddi avantajlar elde edildiğini söyledi.

Toya Yapı'dan inşaat sektöründen ilk kez uygulanacak teknoloji!

Toya Yapı, Türkiye inşaat sektöründe ilk kez uygulanacak bir teknolojiye imza attı. Şirket, yeni yazılım teknolojisi 'Artırılmış Gerçeklik' ile Toya Moda projesinin tüm detaylarını proje hakkında bilgi almak isteyenlerin gözü önüne getiriyor.

İstanbul Epoksi Teknolojisi İnşaat Gıda Turizm ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Epoksi Teknolojisi İnşaat Gıda Turizm ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi 6 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Çekmeköy'de Kerime Kanbur, Sakine Bozdağ ortaklığında kuruldu.

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM), inşaat sektörüne kazanımlar getirebilir!

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) uygulamaları, Türkiye'nin yükselen yıldızı inşaat sektöründe katma değer yaratabilir. BIM, inşaata başlamadan önce proje hakkında her türlü bilgiyi analiz imkanı sağlıyor.

BIM Uzmanlık Sertifika Programı inşaat sektöründe maliyeti düşürecek!

3D yazılım lideri Autodesk ve İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ) işbirliğiyle oluşturulan “BIM Uzmanlık Sertifika Programı” ile inşaat sektöründe önemli bir ihtiyacın karşılanması planlanıyor.

İnşaat ve Mimaride İleri Teknolojiler Semineri düzenlendi!

infoTRON, İnşaat ve Mimaride İleri Teknolojiler Semineri'ni düzenledi. Seminerde inşaatın tüm süreçlerini 3 boyutlu görmeye imkan tanıyan Building İnformation Modeling'in (BIM), verimli süre yönetimi ve yüksek karlılık vadettiği anlatıldı...

İnşaat bölümü öğrencileri mesleklerini uygulamalı öğreniyor!

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaat Teknolojisi bölümünde eğitim gören öğrenciler, mesleklerini uygulamalı öğreniyor. Okul bahçesinde ve okulda devam eden inşaatta 22 öğrenci çalışıyor.

BIM teknolojisi inşaat Haberi

BIM teknolojisi inşaat

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aralarında Cambridge, Carnegie Mellon ve Colorado State gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’den uzman konuşmacılar, “BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm” Sempozyumunda bir araya geldi.

Katılımcılar arasında bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Profesör Burcu Akıncı, yapı sektöründeki bu teknolojik yaklaşımda amacın sürprizlere yer kalmaması olduğunu vurguladı.

Akıncı, “Çünkü şu anda yapısal işlerde, işlemlere ve başlıklara tek tek bakılarak sorunlar anlaşılmaya çalışılıyor. Burada BIM teknolojisi kullanıldığında ise daha binayı yaparken sorunları yakalayıp ne olduğunu anlayabiliyoruz, bu çerçevede çözüm üretebiliyoruz. Örneğin bir depremde binanın ayakta kalma ihtimali çok daha yüksek olacak”  ifadelerini kullandı.

Prota Genel Müdürü Danyal Kubin ise BIM teknolojisiyle yapı sektöründe baştan sona her şeyin kontrol altında tutulduğunu belirtti.

“Hata payı sıfır...