02 / 05 / 2024

bina borcu ödemeleri

bina borcu ödemeleri

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Vefat eden kişinin daire borcunu kim öder? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Vergi borcu olanlar dikkat! Borç yapılandırmada bugün son gün! Elinizi çabuk tutun!

Vergi borcu olanları yakından ilgilendiren borç yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. İşte ayrıntılar...

2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? SGK yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma ödemeleri takvimi merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? Yapılandırma neleri kapsıyor? İşte detaylar...

KYK kredi borcu ne kadar ödenecek? KYK kredi borcu nasıl hesaplanır?

KYK kredi borçlarından enflasyon faizlerinin kalkması ile birlikte KYK kredi borcu geri ödemeleri nasıl ve ne kadar yapılacak?

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

SGK borcu olan yüzbinlerce kişinin ilk taksitleri ve peşin ödemeleri devam ediyor. SGK borcunun ödenmesinde son gün 30 Nisan yani bugün prim borçlarını ödenmesi gerekiyor.

Borcu olana müjdeli haber! Yüzde 50'si siliniyor!

Vergi borcu olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren yapılandırma için müracaatlar 1 Şubat 2021’de sona erdi. Şimdi ise taksitleri ödeme zamanı geldi. Vergi ve prim yapılandırmasına müracaat etmek kadar ödemeleri zamanında yapmak da oldukça önemli...

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri başladı.

Dikkat! Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak tahsil edilen emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri yarın başlıyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması!

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin söz konusu taşınmaz malları için her sene ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart,Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında yapılıyor. Peki, emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

bina borcu ödemeleri Haberi

bina borcu ödemeleri

Apartmanımızda bir dairenin sahipleri vefat ettiler, mirasçıları da yok. Dairenin de borcu var. Biz ne yapacağız? 


Bir dairenin aidat ve ortak gider borcu malik olunan dönem için oluşur. Daireler satıldığında yeni malik, eski malik dönemindeki borçtan sorumlu tutulmaz. Yeni malik satın aldığı tarihten itibaren borçtan sorumludur, ancak mirasta böyle olmaz. Miras durumunda mirasçılar, miras bırakanın tüm borçlarından sorumludur. Bunu mirasçının durumunu açıklamak için anlattım. Şimdi, diyorsunuz ki 'mirasçısı yok". Bu çok uzak bir ihtimal. Zira, bir kimse öldüğünde mirasçıları derece derecedir. Birinci derece evlatları ve onların da evlatladır ki bunlara alt son denilir. Bunlar yok ise devreye ikinci derece mirasçılar girer, bunlar ana-baba ve kardeşlerdir. Kardeşler önce öldü ise onların da alt soyudur. Bunlann da tamamı yok ise büyük ana-büyük...