26 / 07 / 2024

bina cephesi estetik mimari

bina cephesi estetik mimari

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapılarında estetik mimari için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden onay alınması gerekeceğinin altını çiziyor..

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Beyoğlu'nda ön cephesi çöken bina yıkıldı!

Beyoğlu Asmalı Mescit Caddesi'nde yer alan ve ön cephesi çöken tarihi bina kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Ayvansaray'da 3 katlı metruk bina çöktü!

İstanbul'un Ayvansaray bölgesinde yer alan 3 katlı metruk bina büyük bir gürültü ile çöktü. Binanın ön cephesi ayakta kalırken, diğer bölümlerin yıkımı gerçekleşti.

Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik cephe yenileme çalışması!

İstanbul Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik bina cephesi yenileme maliyetinin 1 milyon 875 bin TL’si İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden, 3 milyon TL’si Fatih Belediyesi’nden, geri kalanı ise vatandaşın cebinden çıkacak.

Binalar sağlam ama estetik yok!

Mimar Ahmet Çelik, ilimizdeki bina yapılarının genelde sağlam olduğunu ancak binaların estetik kısmıyla ilgili örnek gösterebileceğimiz bina sayısının çok az olduğunu söyledi

İşte en sıradışı 5 bina!

Geleneksel binaların ortasında yükselen modern ve estetik yapılar kentlerin silueti değiştiriyor. İşte bu yıl açmaya hazırlanan beş en sıradışı bina...

Borsa İstanbul’a cephe giydirmesi!

Sarıyer'de 23 bin 976 metrekare alan üzerine inşa edilen Borsa İstanbul Merkez Bina cephesi, Çuhadaroğlu MN 50 mikro kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor.

Çuhadaroğlu, Borsa İstanbul merkez bina cephesini örüyor!

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde 23.976 metrekare alan üzerine inşa edilen Borsa İstanbul Merkez Bina cephesi, Çuhadaroğlu MN 50 Mikro Kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor.3

Antalya Muratpaşa'da Bina Cephe Düzenleme 2. Etap ihalesi yapıldı!

Muratpaşa Belediyesi’nce başlatılan Mevlana Caddesi Bina Cephe Düzenleme 2. etap çalışma ihale yapıldı. Çalışmalar kapsamında, 40 binanın, 58 bin metrekarelik cephesi, Akdeniz renkleri ile boyanacak.

Fatsa'da Estetik Şehir Projesi başlıyor!

Başkan Hüseyin Anlayan, “Hükümet Konağı’nın olduğu yerden başlayarak Bolaman Irmağı’na kadar ‘Estetik Şehir Projesi’ne girecek olan 170 tane bina var. Bu binalara bir renk cümbüşü görünümünde estetik bir görünüm kazandıracağız” dedi.

Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla ne kadardır? Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Bina cephesi nedir?

Bina, kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve insanların içine girebilecekleri ve insanların oturma, çalışma, eğlenme veya dinlenmelerine yarayan yapılardır. Peki, bina cephesi nedir? İşte yanıtı...

bina cephesi estetik mimari Haberi

bina cephesi estetik mimari

GÖKDELEN inşaatları kategorisinde dünyada dördüncü seçilen İstanbul'un bina görünümüne yeni standartlar getiriliyor. 

PWC'nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22. Metropol seçilen İstanbul'da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, buna göre müstakil yapı adedi 50 veya daha fazla olan uygulamalarla, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapıları için estetik mimari için de İstanbul Büyükşehir Belediyesinden onay alınması gerekeceğinin altını çiziyor. Bu onayın yalnızca konudan kapsamadığına değinen Hakan Erilkun, şunları söyledi: "Alınan karara göre toplam kat alanı 40 bin metrekareden fazla olan iş ve alışveriş merkezleri ile özellik arz eden yapılar, toplam inşaat alanı 100 bin metrekareden...