08 / 05 / 2024

bina girişlerindeki kafeler

bina girişlerindeki kafeler

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "binaların girişlerindeki kafeler" konulu yazı yazdı.

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Kimliksiz bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bina Kimlik Sistemi (BKS) uygulaması başladı. Bina girişine monte edilen sertifika ile binanın A'dan Z'ye tüm bilgileri sistemde görülebilecek...

Yabancılardan Türkiye'de gayrimenkule 11 ayda 3,9 milyar dolar yatırım!

Doğrudan yatırım girişlerindeki azalış, Kovid-19 salgını ile beraber başka bir boyuta ulaştı. Türkiye'ye gayrimenkul hariç net doğrudan sermaye girişi 2020'de ilk kez eksiye düştü, yani gayrimenkul hariç doğrudan sermaye hareketinde net çıkış gerçekleşti.

Avcılar’da bina girişine beton ve demir kapılı işgale ceza!

Avcılar’da 23 yıl önce bina inşa edilirken belediyeye ait alanın işgal edildiği nedeniyle son 3 yıl için aylığı 350 TL'den, faiziyle birlikte 16 bin 196 TL ecrimisil tazminatı istendi.

Şişli'de riskli 4 bina tahliye edildi!

Şişli'de 8 katlı bir binanın giriş katının kolonunda çatlak meydana geldi. Çökme tehlikesi bulunan bina ve çevredeki 4 bina boşaltıldı.

Binaların girişlerindeki kafeler emlak değerini düşürür mü?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "binaların girişlerindeki kafeler" konulu yazı yazdı.

Yeni imar yönetmeliğinde bina girişleri ve rampaları!

Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği'nde bina girişleri ve rampalarına ilişkin esaslar yeniden düzenlendi. Peki, bina girişleri ve rampaları nasıl olmalı?

Şişli'de 5 katlı bina tahliye edildi!

Şişli'de meydana gelen göçük, 5 katlı binanın giriş katına zarar verdi. Bina, zabıta ekiplerince tahliye edildi.

Bursa İstanbul Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başladı!

Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına kent merkezinden sonra kent girişlerindeki ana arterlerde de devam eden Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi’nin kent meydanından girişte ana yola cepheli binalardaki görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyor.

Bina giriş rampası nasıl yapılır?

Binalarda ve girişlerinde engellilerin erişimine yönelik TS 9111 Standardına uyulması zorunlu oluyor. Peki, bina giriş rampası nasıl yapılır?

Konak Dario Moreno Sokağı’ndaki tarihi bina restore edilecek!

Konak Belediyesi, Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Bina restore edilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Hizmet Binası'nın projesi hazır!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeler tamamlanarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının prototipi hazırlandı. Hazırlanan prototip Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ana bina girişine yerleştirildi.

bina girişlerindeki kafeler Haberi

bina girişlerindeki kafeler

Aslında nargile kafelerden bahsediyorum. Çünkü açılma amacı kafe, restoran, hastane gibi işletmeler olup da daha sonradan nargileciye dönüştürülen ve o binalara yaşattığı sorunlar. Son dönemde artarak açılan bu işletmeler bulundukları binalardaki insanlara verdikleri zararın boyutu çok yüksek. Düşünsenize her gün 12 saat boyunca nargile dumanı ve kokusuna maruz kalıyorsunuz. O binalarda oturanlar bunu çok iyi biliyorlar. Sonradan açılan bu mekanlar yüzünden o binalardaki kat malikleri evlerini satmak zorunda kalıyorlar, kiracılar ise ev değiştiriyorlar. Ancak yeni alıcılar veya kiralama yapacaklar bu mekanları görünce vazgeçiyorlar. Ev sahiplerinin ve orada oturanların hem sağlık hem de evlerinin değerini kaybetmesi yüzünden gördükleri zarar çok büyük. Bu durumda ne yapılmalı?


İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğe göre:
Madde 5-b) 634 sayılı Kat Mülkiyeti...