29 / 04 / 2024

bina güçlendirme yönetmeliği

bina güçlendirme yönetmeliği

Elazığ'da meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında riskli binalar yeniden gündeme geldi. Riski aza indirmenin yöntemleri de bulunuyor. Binanızı güçlendirerek, hasarın ya da büyük bir yıkımın önüne geçebilirsiniz. İşte evinizi güçlendirmenin yöntemleri ve uygulamaları...

Binasını güçlendirmeyen artık yandaki inşaatı sorumlu tutamayacak!

Yargıtay’ın aldığı yeni kararla, deprem yönetmeliği çerçevesinde binasını güçlendirmeyenler, bitişikteki inşaat sırasında ortaya çıkan çatlamalar nedeniyle artık yandaki inşaatı sorumlu tutamayacak.

Binasını güçlendirmeyenlere Yargıtay'dan kötü haber geldi!

Yargıtay’ın aldığı yeni kararla, deprem yönetmeliği çerçevesinde binasını güçlendirmeyenler, bitişikteki inşaat sırasında ortaya çıkan çatlamalar nedeniyle artık yandaki inşaatı sorumlu tutamayacak.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31024 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

bina güçlendirme yönetmeliği Haberi

bina güçlendirme yönetmeliği

Dün Elazığ'da meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki depremin ardından akıllara yeniden riskli binalar geldi. Mega kent İstanbul'da özellikle 2000'den önce yapılan binaların büyük kısmı ciddi anlamda risk taşıyor.

Binaların yapımı sırasındaki denetim eksikliği, donatılarının yetersiz olması ve binalarda elle karılmış beton ve deniz kumunun kullanılması riski daha da artırıyor. Ancak riski aza indirmenin yöntemleri de bulunuyor. Binanızı güçlendirerek, hasarın ya da büyük bir yıkımın önüne geçebilirsiniz.

1- Bina güçlendirme nedir?

Depreme dayanıklı olmayan, hasar görmüş, proje tadilatı gereken binaların güçlendirilmesi gerekir. Bu işleme ise bina güçlendirme denir.

2- Bina güçlendirme nasıl yapılır?

- Öncelikle binanın proje temelinde uygulanıp uygulanmadığının tespit edilmesi gerekir. 
- Daha sonra binadan beton numunesi ve belli alanlardaki demir donatıların kesitleri alınır. 
- Bu aşamalardan sonra bir program dahilinde bazı...