03 / 05 / 2024

Bina İnşaatlarında Kullanılacak kalıpların tasarımı tebliği

Bina İnşaatlarında Kullanılacak kalıpların tasarımı tebliği

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Yastık altında parası olanlar her şeyi bırakın buna bakın! Hesaplara yatırılacak 15 bin 991 TL için son gün bugün!

Yastık altında parası olanlar her şeyi bırakın hemen buna bakın... Hesaplara yatırılacak olan 15 bin 991 TL için son gün bugün...

Öğrencilere güzel haber: 10 GB ücretsiz internet ekimde kullanılacak!

Öğrencileri kapsayan 10 GB internet ekim ayında kullanılmaya başlanacak. Üniversitelilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB kota tanımlanacak. 

2023'ün 2. yarısı için inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

2023'ün 2. yarısı için inşaat metrekare maliyet fiyatları resmen açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2023/2 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 32277 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

Oy kullanırken bu hatayı yapanların geçersiz sayılacak! Bakın o hata ne?

Bu pazar günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için geri sayım devam ediyor. 2. tur cumhurbaşkanı seçimleri ile sandık başına gidecek seçmenler için oyların geçersiz sayılacak durumlar araştırma konusu oldu. İşte duyuru ile ilgili tüm detaylar…

Seçimlerde Türkiye genelinde 9 farklı boyda oy pusulası kullanılacak!

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde 24 partinin yer aldığı birleşik oy pusulası kullanılacak. Uzunluğu 1 metreyi bulan pusula, 11 seçim çevresinde ve 9 farklı boyda kullanılacak.

2023 Aile Bakanlığı aile destek ödemeleri yattı mı? Nisanın kaçında yatacak?

Aile Destek Programı kapsamında yapılacak ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı hak sahipleri tarafından merak ediliyor. Başvuru sürecini tamamlayanlar ödemelerin hangi tarihte ve nasıl yapılacağını sorguluyor.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ! Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ne kadar oldu, ayın kaçında yatırılacak?

Bayram ikramiyelerine dair araştırmalar hız kazandı. 2023 bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyeleri ayın kaçında yatacak? İşte detaylar!

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

TOKİ il il kura tarihleri peş peşe açıklandı! 9-13 Ocak 2023 kuraları hangi gün hangi ilde yapılacak? Şimdi göz atın!

TOKİ İlk Evim projesi kapsamında kura çekişleri tam gaz devam ediyor. TOKİ il il kura tarihleri peş peşe açıklandı! 9-13 Ocak 2023 kuraları hangi gün hangi ilde yapılacak?

Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı?

Milyonlarca vatandaş işverenler tarafından çalışanlara sağlanan yemek kartlarının alışverişlerde kullanılacak mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Yemek kartları alışverişlerde kullanılacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

Hyundai yeni teknolojisini duyurdu: i10, i20ve Bayon modellerinde kullanılacak

Güney Kore markası Hyundai, Türkiye'de üretilen araçlarında yerliik oranını artıracak yeni teknolojisini duyurdu. Ürün 2023 yılında üretilecek olan i10, i20 ve Bayon modellerinde kullanılacak.

Bina İnşaatlarında Kullanılacak kalıpların tasarımı tebliği Haberi

Bina İnşaatlarında Kullanılacak kalıpların tasarımı tebliği

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TEBLİĞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

BİNA İNŞAATLARINDA KULLANILACAK AHŞAP VE METAL ESASLI

KALIPLARIN VE TAŞIYICI KALIP İSKELELERİNİN TASARIM,

HESAP VE YAPIM ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı bina inşaatlarında betona mukavemetini alıncaya kadar şekil vermek üzere tesis edilen ahşap ve metal kalıplar ile beton dökülen kalıpları taşıyıcı ve destekleyici ahşap ve metal kalıp iskeleleri için hesaplama, projelendirme ve yapım esaslarını, asgari malzeme özelliklerini, konstrüktif kuralları ve güvenlik kriterlerini belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun bina tanımı kapsamına giren yapıların inşasında ahşap ve/veya metal malzemeden...