08 / 05 / 2024

Bina otoparkları kullanım

Bina otoparkları kullanım

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

Mitsubishi Electric toplu kullanım alanlarının çalışmalarına talip!

Mitsubishi Electric Genel Müdürü Şevket Saraçoğlu, oteller, AVM'ler, otoparklar, tüneller, havuzlar gibi her türlü toplu kullanım alanında bulunan dev iklimlendirme sistemlerinin otomasyon çalışmalarına talip olduklarını söyledi.

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.

İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat!

DEPREME dayanıklı bina inşa etmenin temel bileşenlerinden biri olan kaliteli beton, özel denetim firmaları aracılığı ile denetleniyor. İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor.

Ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır?

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır? İşte, Ortak kullanım alanlarının kullanımı..

Ortak kullanım alanları nelerdir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanan ortak kullanım alanları nelerdir?

Ortak kullanım alanları nasıl kullanılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda taşınmazlarda bulunan ortak kullanım alanları ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, ortak kullanım alanları nasıl kullanılır? İşte, ortak kullanım alanlarının kullanımı!

Site ortak alan kullanım hakkı!

Ana gayrimenkul kapsamında ortak kullanıma ayrılan alanlar, "ortak alanlar" olarak tanımlanıyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili tasarruf işlemi tüm kat maliklerini ilgilendiriyor. İşte, site ortak alan kullanım hakkı!

Apartmanlarda ortak alan kullanımı!

Bir anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan alanları bulunuyor bu alanlara apartman ortak alanı deniyor. İşte, apartmanlarda ortak alan kullanımı!

Ortak alan kullanım hakkı devri!

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan ortak kullanım alanları bulunuyor. Kat maliki haklarını başkaları için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse ne yapılabilir? İşte, ortak alan kullanım hakkı devri!

Ortak alan kullanım hakkı nedir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanları deniyor. Peki, ortak alan kullanım hakkı nedir?

Güvenli doğalgaz kullanımı için 5 maddede kışa hazırlık!

Güvenli doğalgaz kullanımı için cihazların bakımı, bacaların temizliği ve tesisatların kontrolü düzenli olarak ve mutlaka İGDAŞ’tan yetkili Sertifikalı firmalara yaptırılması gerekiyor. İşte Güvenli doğalgaz kullanımı için 5 maddede kışa hazırlık...

Bina otoparkları kullanım Haberi

Bina otoparkları kullanım

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Binamızda bağımsız bölüm sayısı kadar otopark alanı yok. Bu durumda kimlerin öncelikli kullanım hakkı var? Otopark konusunda alınacak bir karara kimler katılır, kimler katılmaz?' sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Binalarda eski yönetmelikten dolayı daire başına bir araç hesabı ile otopark alanı temin edilmiyordu. Üç bağımsız bölüme bir araç hesabı yapılıyordu. Dolayısı ile park her zaman problem olmuştur. Ancak yönetim planlarında aksine bir hüküm yoksa otopark ortak alandır ve her bağımsız bölümün kullanımına açıktır.

Bir çok binada ve hatta sitede aidat ödemelerinde bu şekildeki park problemi nedeni ile ihtilaf çıktığına tanık oldum. İhtilafın nedeni şöyle; bazı kat malikleri araçlarını parka sokamadıkları...