17 / 05 / 2024

bina raporu

bina raporu

BİNALARIN sağlamlığını aıtıran başlıca unsurlardan biri olan su yalıtımı,Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayınladığı genelge ile kamu binalarında zorunlu hale getirildi. Burhan Karahan binarın yüzde 90'ının riskli olduğunu belirtti...

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Peker GYO Gravesend bina ve arsası 2020 değerleme raporu!

Peker GYO, Gravesend bina ve arsası ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 "Gayrimenkul Değerleme Raporu"nu yayınladı. 

Peker GYO Hagen bina ve arsası 2020 değerleme raporu!

Peker GYO, Hagen bina ve arsası ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 "Gayrimenkul Değerleme Raporu"nu yayınladı. 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

Riskli yapı tespit raporu örneği 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli yapı tespit raporu örneği 2021...

Riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. İşte riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021...

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 bina riskli kabul edildi!

Antalya’da 1 milyon 260 bin kişilik nüfusa sahip Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde deprem risk raporu oluşturuldu. Üç ilçenin toplamında 181 bina riskli kabul edilirken risk açısından en güvenli ilçenin Konyaaltı olduğu tespit edildi.

bina raporu Haberi

bina raporu

Güvenli binalar inşa edilmesinde hayati önem taşımasına rağmen bugüne kadar su yalıtımının zorunlu olmasını sağlayacak herhangi bir yasal düzenleme yoktu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayınladığı ve Türkiye çapındaki Valilikler ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderdiği genelge kapsamında su yalıtımı uygulaması kamu binalarında zorunlu hale getirildi. 

Türkiye'de su yalıtımı uygulamasının yasal bir zorunluluk olması için çalışmalar yürüten Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) tarafından yapılan açıklamada ;genelgenin sektör için çok sevindirici bir gelişme olduğu belirtildi ancak uygulamanın sadece kamu binaları ile sınırlı kalmaması, tüm binalarda zorunlu hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. 

BİTÜDERYönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan; "Dernek olarak, uzun yıllardır ülkemizin güvenli yapılara sahip olması için su yalıtımının yasalarla zorunlu hale getirilmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatıyorduk. 

SU YALITIMI ŞART Su yalıtımı uygulamasını kamu...