03 / 05 / 2024

bina Su yalıtımı önemi

bina Su yalıtımı önemi

Yaz mevsimi ile şenlenen tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini her yıl kötü sürprizler bekliyor. Uzmanlar uyarıyor: “Yazlık alırken ‘su yalıtımı var mı?’ diye sorun!

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Rize'de sağanak yağış nedeniyle 4 bina boşaltıldı!

Rize'de etkili yağış nedeniyle bazı yollarda çökmeler oldu. Şehirde 45 köy yolu kapanırken, Güneysu’ya bağlı Başköy ile merkeze bağlı Dağsu Mahallesinde 4 bina tahliye edildi...

Rize Dağsu Mahallesi'nde 2 bina tahliye edildi!

Rize'de sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelanların neden olduğu hasar tespit edilmeye çalışılıyor. Dağsu Mahallesi'ndeki 2 bina tahliye edildi.

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Bina tamamlama sigortası ekonomiye finansal doping olacak!

Başta Kefalet ve Bina Tamamlama Sigortaları olmak üzere finansal sigortaların önemini vurgulayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, “Bu sigortalar sayesinde sektör olarak ekonomiye adeta kefil oluyoruz” dedi.

Yedikule'deki bina çökmesiyle ilgili suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Yedikule'deki bina çökmesiyle ilgili olarak, yaşanan olayda sorumluluğu bulunan görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Balıkesir'de döviz bozdurup ev alana elektrik, su, doğalgaz bedava!

Balıkesir’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi, daire satın almak üzere döviz bozduran vatandaşların evlerinin elektrik, su, doğal gaz, internet, tv, bina aidatı ücretlerini firma olarak karşılayacaklarını dile getirdi. 

Bingöl'deki metruk bina yıkıldı!

Bingöl'de madde bağımlıların kullandığı metruk bina Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Su yalıtımıyla binaların kaderi değişecek!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Bugünkü topladığımız verilere göre binalarımızın ortalama ömrü 30 yıl. Bu binaları su yalıtımıyla yaparsanız bina ömürlerini 80-100 yıla taşımak mümkün olacak. Yönetmeliğin asıl katkısı bu olacak." dedi.

TOKİ'nin A plus projeleri akıllı bina olsun!

CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi. Cisco CEO'su Cenk Kıvılcım, "TOKİ'nin A plus projelerinin akıllı bina olması zorunlu olsun. Bunu da yerli yazılımcılarımız yapsın'' açıklamasında bulundu.

Depreme karşı su yalıtımlı binalar inşa edilmeli!

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında su yalıtımlı binalar inşa etmenin geldiğini belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Maalesef ülke olarak, su yalıtımsız yapılar nedeniyle, güvenli, sağlıklı ve kaliteli bina sayısı konusunda isten

bina Su yalıtımı önemi Haberi

bina Su yalıtımı önemi


Uzmanlar uyarıyor: “Yazlık alırken ‘su yalıtımı var mı?’ diye sorun; yazlığınız varsa mutlaka su yalıtımı yaptırın!


Yaz mevsimi ile şenlenen tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini her yıl kötü sürprizler bekliyor. Çoğunda su yalıtımı bulunmadığı için adeta doğanın insafına terk edilen ve yıl boyu maruz kaldıkları yağmur ve yeryüzü suları nedeniyle çürümeye yüz tutan yazlık evler, yazlıkçıların sağlığını ve can güvenliğini tehdit ediyor.


Türkiye’de en kalabalık tatil beldeleri ve yazlık ev stokunun büyük bölümünün bulunduğu Akdeniz ve Ege sahilleri, özellikle kış aylarında yoğun yağış alıyor. Yazın subtropikal yüksek basınçların, kışın ise batı rüzgârları ve geçici alçak basınçların etkisindeki bu bölgeler, yağış miktarında Karadeniz’le yarışıyor. Bu durum da yazlık evleri yağmur ve yeryüzü sularının yıkıcı etkilerine maruz bırakıyor.


Uzmanlar, bu tür...